Napisano 23 Styczeń 200520 l Jakie polecenie trzeba wpisać w kod html żeby po kliknięciu linka (a href) otowrzyło się nowe okno na kompie ale o wymiarach z góry określonych przezemnie (np. 400x400px), dodatkowo prawym gónym rogu.
Napisano 23 Styczeń 200520 l Jednym ze sposobow jest uzycie metod window.resizeTo window.moveTo w funkcji otwierajacej popup lub w otwieranym dokumencie.
Napisano 23 Styczeń 200520 l Autor Jednym ze sposobow jest uzycie metod window.resizeTo window.moveTo w funkcji otwierajacej popup lub w otwieranym dokumencie. Ja nie w temacie ;). Jaka to funkcja PopUp?
Napisano 24 Styczeń 200520 l Autor No dobrze ale je chce zrobić tak żeby po kliknięciu LINKA otworzyło się nowe okno (pop up) o rozmiarach przykładwowo tych 400x400 a w nim wraz roznym tekstem, jakims obrazkiem. Moje pytanie jak w ten twój kod wpleść ciąg html . . . tutaj jakis tekst , podział na komórki i to żeby się otworzyło w osobnym okienku np. 400x400px
Napisano 24 Styczeń 200520 l Autor Spox dzięki za cierpliwość ;). Głupie pytania ale robie pierwszą strone w życiu więc mam trochę z tym problemów.
Napisano 25 Styczeń 200520 l W kwestii ustawiania popupa w odpowiednim miejscu na ekranie wystarczy w funkcji otwierajacej okno dopisac top=300,left=300 Jesli chcesz je miec je np w prawym gornym rogu to musisz uzaleznic pozycje od wielkosci okna. screen.availWidth screen.availHeight Moje pytanie jak w ten twój kod wpleść ciąg html . . . tutaj jakis tekst , podział na komórki i to żeby się otworzyło w osobnym okienku np. 400x400pxOprocz metody Aleksandra mozesz tez "predefiniowac" zawartosc otwieranego dokumentu bez tworzenia oddzielnego html. W tym celu uzyj 'document.write' i za pomoca w.document.write zapisujesz zawartosc nowego okna, wlacznie z tagami otwierajacymi i zamykajacymi dokument. Zmienne mozesz przekazywac tak jak to zrobilem z tytulem.