Guest Łukasz1 Posted January 23, 2005 Share Posted January 23, 2005 Nie wiem czy pisze w dobrym dziale bo generalnie nie zajmuję się grafiką 3D jestem modelarzem lotniczym RC i poszukuję programu ( freeware-owego najlepiej), który potrafiłby rozwinąć kształt kadłuba na płaszczyznę i aby można go było wyciąć ploterem lub od biedy wydrukować ( najlepiej aby można było zapisać przekształcenie jako pliki grafiki wektorowej np dxf, cdr itp. Grafika 3D potrzebna mi będzie też do obsługi wycinarki CNC do styropianu aby wycinać skrzydła i stateczniki( dobrze jakby program obsługiwal dxf-y ale nie jest to konieczne. Program może byc dowolny, bez animacji i innych "wodotrysków" ale MUSI posiadać 2 w/w wspomniane cechy. Będę bardzo wdzięczny za w miarę lopatologiczne pokierowanie do odpowiedniego programu Z góry dziękuję Pozdrawiam Łukasz1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ka21k Posted January 31, 2005 Share Posted January 31, 2005 Program do rozwijania brył i zapisu w dxf omawiany był swego czasu na http://www.konradus.com. Poszukaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts