Volorath Napisano 21 Kwiecień 2003 Napisano 21 Kwiecień 2003 Mam mały problem. Otóż te odbicia widoczne na ziemi znikają jeżeli przypisze jej jakiąkolwiek teksturkę. Pytanie dlaczego i jak to zmienić?
Saiyan9 Napisano 29 Kwiecień 2003 Napisano 29 Kwiecień 2003 Opisałbyś lepiej jak to zrobiłeś... ^_^ bo mnie takie ładne odbicia nie chcą wyjść... a tym bardziej taka jasna scenka.. (uwaga.. lama jestem )
Gość Karawan Napisano 29 Kwiecień 2003 Napisano 29 Kwiecień 2003 czy na kuli jest material brazil glass, jakiej reflection/refraction, swaitla brazilowe i fotony? czy moze cos jeszze trzeba zrobic czego nie wuem, zeby takie odbicia zrobic?
Volorath Napisano 29 Kwiecień 2003 Autor Napisano 29 Kwiecień 2003 No i jeszcze w Brazil glass trzeba dac dispersion. ja ustawilem gdzies w granicach 3.
Gość Karawan Napisano 30 Kwiecień 2003 Napisano 30 Kwiecień 2003 a jakies bitmapy albo mapy noise tez sa potrzebne? DLugo sie to renderowalo?
fotoas Napisano 30 Kwiecień 2003 Napisano 30 Kwiecień 2003 fajna zabawa.. na poczatku zawsze warto robic takie zabawy.. testy inaczej nigdy sie nie obkuma softu ..swiatelko padajace na glebe jest bardzo slabe bo ma kolor.. nie jest bialym swiatlem dlatego na texturce nie bylo widac pewnie cos pokopales w materiale gleby pozdro fotoas
Rekomendowane odpowiedzi