Napisano 21 Kwiecień 200321 l Mam mały problem. Otóż te odbicia widoczne na ziemi znikają jeżeli przypisze jej jakiąkolwiek teksturkę. Pytanie dlaczego i jak to zmienić?
Napisano 29 Kwiecień 200321 l Opisałbyś lepiej jak to zrobiłeś... ^_^ bo mnie takie ładne odbicia nie chcą wyjść... a tym bardziej taka jasna scenka.. (uwaga.. lama jestem )
Napisano 29 Kwiecień 200321 l czy na kuli jest material brazil glass, jakiej reflection/refraction, swaitla brazilowe i fotony? czy moze cos jeszze trzeba zrobic czego nie wuem, zeby takie odbicia zrobic?
Napisano 29 Kwiecień 200321 l Autor No i jeszcze w Brazil glass trzeba dac dispersion. ja ustawilem gdzies w granicach 3.
Napisano 30 Kwiecień 200321 l a jakies bitmapy albo mapy noise tez sa potrzebne? DLugo sie to renderowalo?
Napisano 30 Kwiecień 200321 l fajna zabawa.. na poczatku zawsze warto robic takie zabawy.. testy inaczej nigdy sie nie obkuma softu ..swiatelko padajace na glebe jest bardzo slabe bo ma kolor.. nie jest bialym swiatlem dlatego na texturce nie bylo widac pewnie cos pokopales w materiale gleby pozdro fotoas