Fik Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 witam mam po renderingu w final renderze , takie dziwne zacieniowania w polowie dlugosci boku , lub nagle ni z gruchy ni z pietruchy liczy niektore obiekry ciemniej ? Moze mi to ktos wyjasnic o co biega ? I mam jak renderuje lustro to sciana odbijajaca sie w nim ma dziwne ciemne pasy jakby smugi ?
sanki Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 moze pokaz obrazek, to bedzie latwiej zidentyfikowac problem
javor Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 i pewnie jeszcze te smugi lecą tak jak trójkąty/poligony tworzące płaszczyzny ?????? jeśli tak to masz źle ustawioną irradiance map jeśli nie ..... to daj screena :)
Fik Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 Szczerze powiedziawszy to jakies malutkie te screny moglem zalaczyc ale moze cos zobaczycie . To nie trójkaty :D http://www.wnetrza.pl/pk/LAZ2.jpg tu sa lepiej widoczne pasy "zacieki" odbicie w lustrze nad drzwiami
Fik Napisano 2 Luty 2005 Autor Napisano 2 Luty 2005 No widze ze po dodaniu screnow , pomocy na MAXa :D Trzymajcie sie he he he
c00pa Napisano 14 Luty 2005 Napisano 14 Luty 2005 przyczyna tych twoich 'wyciekow' sa zle ustawienia GI rendera . Napisz jakie masz ustawienia, mysle ze da sie pomoc :)
Rekomendowane odpowiedzi