Gość Karawan Napisano 22 Kwiecień 2003 Napisano 22 Kwiecień 2003 Pytanie z cyklu \"jak to działa?\" mam 384 mb ramu i ustawioną pamieć wirtualną w ten sposób: C: 256 mb D: 960 mb 1) i jeśli n.p 3ds max potrzebuje 300 ramu to czy wezmie 265 z C i 44 z D czy zostawi 256 i wezmie od razu 300 z D. 2) czy to ustawienie jest dobre? 3) zauwazylem tez ze max strasznie zwalnia jak sie ma za duzo pamieci wirtualnej. A jak raz ustawilem swapa na 2 gb to mi sie cos z c-dilla spieprzylo i musialem maxa reinstalowac. Macie podobne przygody?
ronin Napisano 24 Kwiecień 2003 Napisano 24 Kwiecień 2003 Co do pamięci w Windzie to Bóg jeden raczy wiedzieć. Jak tworzyłem swapa na zdefragmentowanym dysku to na starcie podzielił go na cztery części itp. Już przy starcie systemu swap jest zapychany. A pamięc raczej tak ładnie nie jest przydzielana, raczej weżmie troche z jednego i drugiego.
Gość Karawan Napisano 24 Kwiecień 2003 Napisano 24 Kwiecień 2003 istot transcendentnych do tego ne mieszaj. Ktoś musi wiedzieć - saygom, marcoos albo gotham, adek? pomocy??? Bill Gates??
Tomek Kosiorek Napisano 25 Kwiecień 2003 Napisano 25 Kwiecień 2003 :)ja tez mam 384- i przypisalem do trzech dyskow od 384-1500 i bierze ze wszystkich na raz co caly proces przyspiesza ps. z tego co wiem nie powinno sie przypisywac mniej niz jest RAM\'u a nawet o 5MB wiecej ale ja przypisuje rowno idziala oki:)
Rekomendowane odpowiedzi