Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam

nie wiedziałem gdzie umiescic moje pytanie więc wybor padl na dział o FF

czy ktos sie bawił juz tym renderem (Maxwell render)

podobno FF zostaje w tyle (podobno :) )

aha i jak go odpalic jakby co - bo mnie sie nie udaje (render failed)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm

po

1 to nie jest render oparty na QMC ... jest to nowy render na zupelnie nowym silniku renderującym oparym na prawdziwych fizycznych algorytmach

2 jedynie zastrzezenia jakie mogą sie pojawic co do niego to czas renderu ...

maxwell nie ma czegos takiego jak jakies tam samplery ... i inne pierdółki ... wyznaczasz czas w jakim ma sie wyrenderowac dana scena a maxwell oszacuje wszystko i ustawi tak zeby w szacowanym czasie osiągnąc jak najlepszy efekt ...

3 kolejnym bajerem sa materialy ... totalne pro ... ma sie do wyboru rozne materialy o innych wlasciwosciach fizycznych ... jak dielektryki , emmiter , i inne spotykane w rzeczywistosci

4 jak odpalilem pierwszy raz maxwella to mnie zaszokowalo to ze tam prawie nie ma opcji rendera ;] ale to tylko pozory ...

jeden z najlepiej zapowiadajacych sie renderów jaki widzialem ... choc moze zastosowanie wszedzie to wiele zeczy jeszcze jest w nim nie dopracowane ...

jak odpalic ?

musisz uzywac maxwell camera przedewszystkim ... maxwell ma zupelnie oddzielne okno renderu .. nie jest to juz max frame bufer ...

Napisano

Moze ktos zna jakies strony z tutorialami do Maxwella (jesli juz takie sa) lub z materialami? Glownie o materialy mi chodzi, bo do samego renderera nie bardzo jest o czym pisac tutki.