Napisano 23 Kwiecień 200321 l Sorki ze wkółko pisze ale jestem poczatkujacym brazilijczykiem.. No te Brazile i Final rendery sa super dają super realistyczne efekty Raytrace i w ogóle, ale nie uwazacie ze sa one tylko i wyłacznie do robienia obrazów? Pomyslcie ze chcecie zrobic jakas fajna animacje z Brazilem aby sie zareklamowac (tak jak Tomek Bagiński), a tu w jednym poscie przeczytalem ze jeden maxowicz zrobil sobie obiekt super odbijajacy otoczenie (cos w rodzaju porcelany) i to przy małej rozdzielczosci i zajelo mu to ok 20 minut na Athlonie 1,2 GHz i 512 RAMu (o którym ja moge tylko pomarzyć :() - a to tylko jedna klatka, gdzie tu mowa o kilku sekundowej lub minutowej animacji z sceną zawierajaca kilka obiektów, tło i na dodatek generującą GI i zeby jeszcze procka dobic to z dodanym Skylightem, dotego kilka źródeł światła, photony i telewizyjna rozdzielczość i nie wspomne nawet gdy w polowie renderowania (po kilku tygodniach:)) gdzies tak przy 120 klatce stwierdzicie ze światło jest za ostre, i trzeba od nowa. Czy są na polskim rynku jakies procki które by temu podołały, czy też trzeba jechać do Disneya? Czy jest jakas szansa dla amatorów z cienkim portfelem, np. czy są jakies studia renderujące, gdzie przynosimy gotowa scene i wychodzimy z animacja na płytce?
Napisano 23 Kwiecień 200321 l mój samochód renderował się 1,5 godziny w brazilu na athlonie 1,8( to co by było jak bym ustawił niewiadomo jaki aa oświerlenie itp itd) zresztż patrz na wip Scorpiego ( cierpliwośćn nie z tej ziemi ) a czytałem gdzieś i niewiem czy dobrze pamietam że po optymalizacji ( cokolwiek to znaczy) \"Katedra\" renderowała się 120 dni ( jak pisze nieprawde nich ktoś mnie poprawi) a co do studiów ( czy studio) to chyba powinny być bo gdzie się renderuje wszystkie animacje do reklam i ten Polski film ( konkurencja Shreka :) )
Napisano 23 Kwiecień 200321 l a ja tylko powiem ze nie ma co narzekac na sprzet tylko robic , tworzyc jesli czujesz ze chcesz to robic.. bo jesli to co chcesz stworzyc opierasz sie raczej na sprzecie to wybacz.. ale jesli chodzi o mnie to raczej bedzie to bledne kolo. Brazil to renderer dla \'wedkarzy\' zobacz jak slicznie renderuje taki V-ray.. szybko i raczej polecam dostosowac sie do wlasnych potrzeb pare dni temu robilem na PII400 i w kilka godzin zrobilem pokoj calkiem przyzwoicie.. sam sie nie spodziewalem ze nie potrzebuje tylko rakiety !! co do katedry to kit ktos Ci wcisnal.! proces powstawania katedry z tego co mi wiadomo to w wiekszosci praca w After Effect .. oczywiscie Max i scanline.. czasem breazil( kilka ujec) takich animek nie wypluwa sie ot tak po 120 dniach renderu.. goraco pozdrawiam
Napisano 23 Kwiecień 200321 l a ja tylko powiem ze nie ma co narzekac na sprzet tylko robic , tworzyc jesli czujesz ze chcesz to robic.. bo jesli to co chcesz stworzyc opierasz sie raczej na sprzecie to wybacz.. ale jesli chodzi o mnie to raczej bedzie to bledne kolo. Brazil to renderer dla \'wedkarzy\' zobacz jak slicznie renderuje taki V-ray.. szybko i raczej polecam dostosowac sie do wlasnych potrzeb pare dni temu robilem na PII400 i w kilka godzin zrobilem pokoj calkiem przyzwoicie.. sam sie nie spodziewalem ze nie potrzebuje tylko rakiety !! co do katedry to kit ktos Ci wcisnal.! proces powstawania katedry z tego co mi wiadomo to w wiekszosci praca w After Effect .. oczywiscie Max i scanline.. czasem breazil( kilka ujec) takich animek nie wypluwa sie ot tak po 120 dniach renderu.. goraco pozdrawiam