Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Zakłądając, że robisz w 3dsmax'ie, to wciśnij f10 i u góry okna zaznacz zamiast 'single frame' druga albo trzecia opcje i wpisz obok, ktore klatki chcesz renderować. Niżej w polu output file musisz podac nazwe pliku do którego renderujesz i wcisnąć 'render'.

Napisano

co do output file to mozesz dac normalny obrazek np. jpg czy tiff wtedy max wyrenderuje wszystko do kolejno ponumerowanych plikow, co ulatwi pozniejsza obrobke i poprawe bledow, bez koniecznosci kolejnego renderowania w razie niepowodzenia.

Potem mozna to zlozyc w video poscie czy virtual dubie tudziez jakimkolwiek innym sofcie fo kompostingu

Napisano
tudziez jakimkolwiek innym sofcie fo kompostingu
- ja do "kompostingu" mialem kubel w ogrodzie:-) ale fakt-np renderowac do tga i da c skip existing images-mozesz renderowac kawalkami-zacznie nowy rendering od ostatnio wykonanej klatki
Napisano

No niie czy wszedzie musze pisac po dwa razy ze dopiero zaczynam z maxem??Ok zrobilem sobie prosta animacje i w oknie widokowym wszystko jest ok.wybieram render i co dalej zamiast single wybrac druga albo trzecia opcje-to w koncu ktora to chyba wazne??co dalej??Animacja nie zapisuje sie jako filmik tylko trzeba ja pozniej skladac??no wlasnie i co zrobic zeby ja zapisac??prosilbym o opis czynnosci dla poczatkujacych.

Napisano

eeeh... stary, tak na przyszlosc to manuala czytaj.

Opca 'active time segment' renderuje ci cala animacje, jak wybierzesz 'range' to mozesz wybrac zakres renderowanych klatek. W output file wybierz sobie format zapisu jako .avi i daruj sobie na razie compositing. To tyle. I nie zapominaj o magicznym klawiszu F1.

Zdrowko.

Napisano

wiem niestety u mnie pod magicznym klawiszem f1 nic sie nie kryje poniewaz narazie mam demko maxa 7 i nie predko wroce do swojej ukochnej 6(w demie nie ma manuala)