Tomek Kosiorek Napisano 9 Luty 2005 Napisano 9 Luty 2005 hah!wlasnie wyczytalem na bordzie poswieconym SGI i IRIX ze maya 6.5 jest ostatnia wersja dostepna na te systemy-czyzby koniec slynnego systemu(SGI jakis czas temu zaczelo migracje na linuxa-nowe superkompy klastrowe sa na linuxie jak tez stacja Prism) zrodlo- http://www.nekochan.net/weblog/archives/000235.html http://www.alias.com/eng/products-services/maya/system_requirements.shtml#irix
kru Napisano 10 Luty 2005 Napisano 10 Luty 2005 kurcze - a wydawalo mi sie ze irix to "autorski" rodzaj linuxa napisany pod SGI :/ wiesz moze ktory system preferuja panowie SGI? oby nie RH (choc pewnie wlasnie tak...)
kru Napisano 10 Luty 2005 Napisano 10 Luty 2005 kurcze - a wydawalo mi sie ze irix to "autorski" rodzaj linuxa napisany pod SGI :/ wiesz moze ktory system preferuja panowie SGI? oby nie RH (choc pewnie wlasnie tak...)
Tomek Kosiorek Napisano 10 Luty 2005 Autor Napisano 10 Luty 2005 Irix to "autorski" Unix-linux to darmowa jego odmiana(unixa)-chyba:) natomias ktory linux jest instalowany w nowych SGI? nie wiem warto przeszperac stronke SGI.
Tomek Kosiorek Napisano 10 Luty 2005 Autor Napisano 10 Luty 2005 Irix to "autorski" Unix-linux to darmowa jego odmiana(unixa)-chyba:) natomias ktory linux jest instalowany w nowych SGI? nie wiem warto przeszperac stronke SGI.
Salvator Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 irix umiera śmiercią naturalną, tylko cud go może uratować. przypominam że maya 6.5 na linuxa ma przed sobą szerokie perspektywy rozwojowe :> teraz naprawdę żałuję że przyzwyczaiłem się do 3dsmaxa, gdyby zaczął od mayi, to bym nie musiał dzisiaj modlić się codziennie, aby wreszcie dyskretni wypuścili linuxową wersję max'a :| jeszce pół roku pracy w 3d na windowsie i będziecie mogli przynosić kwiatki na mój nagrobek :/
dirty Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 eee tam Salvator, bez przesady, dramatyzujesz, znowu winda nie jest taka zla... poza tym dyskretni w koncu beda MUSIELI zrobic wersje na linucha. kwestia kiedy..
Tomek Kosiorek Napisano 6 Marzec 2005 Autor Napisano 6 Marzec 2005 no i SGI rezygnuje powoli z mipsa na rzecz itanium2 co tez jest ciekawe
Rekomendowane odpowiedzi