Napisano 11 Luty 200520 l Witam mam pytanie: w jaki sposob zrobic efekt blue boxa (albo blue screena) w 3dsmax. Nakrecilem scene na niebieskim ekranie i najlepiej jak by to bylo w 3ds maxie. Czy to sie robi na teksturach? Jezeli ktos wie jak to zrobic to prosze o instrukcje. Pozdro
Napisano 11 Luty 200520 l eee... nie tak... ujecie nakrecone na blue boxie... pozniej podklad robiony w maxie... a calosc skladasz np w Combustion
Napisano 11 Luty 200520 l Autor Znam sposoby robienia tego efektu w wielu programach. Zalezy mi na tym by byla ta scena jako tekstura ale nie wiem jak to trzeba ustawic prubuje i nie wychodzi. Jest scena w maxie w 3d robie plane wklejam jako teksture filmik i jak zrobic by niebieski kolor byl przezroczysty?
Napisano 11 Luty 200520 l musisz miec dodatkowa czarno biala mape w kanale opacity, czarne przezroczyste, biale nieprzezroczyste. Ale ją musisz przygotować w jakims innym programie niestety.
Napisano 12 Luty 200520 l Autor dzieki zrobilem ta mape w after effects i puzniej do 3ds maxa i wszystko ok z gory dziekuje