golum Napisano 11 Luty 2005 Napisano 11 Luty 2005 Witam! Dodałem właśnie nowy rysuneczek. Następny będzie jeszcze w tym tygodniu:) Proszem o opinie:D Pzdr hmmm....niemoge zrobic tak coby było odrazu widać wiec tu jest link: http://golumart.w.interia.pl/
sanki Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 najlepiej umiesc je na jakims zewnetrznym serwerze i podlinkuj w taki sposob, ewentualnie mozesz dodac jako zalaczniki do posta, wtedy powinny nie przekraczac bodajze 100 kilo ale nie jestem pewien
rly Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 Jak chcesz isc na architekture to dluga droga przed toba.Zwalone sa elipsy zle zbiegi, efekt z gumka chlebowa nie przeszedl by na egzaminie.Brak pionow wieza wyglada jakby sie walila.Pracuj pracuj szczegolnie nad konstrukcja,perspektywa a efekty (szraf swiatlocien sa mniej wazne)
golum Napisano 12 Luty 2005 Autor Napisano 12 Luty 2005 no w sumie to mam jeszcze 1,5 roku do egzaminu więc mam nadzieje nabrać wprawy:D to była moja pierwsza praca z elipsami wiec się nidziwie twojej uwadze:)
Ania Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 co do elips, jest na to taka metoda (jesli masz choc mgliste pojecie o perspektywie), ze rysujesz kwadrat w perspektywie, z przekatnymi, i do kwadratu wrysowujesz elipse, elipsa wtedy przecina przekatna mniej wiecej 2/3 od srodka kwadratu. oczywiscie to jest tylko takie przyblizenie, mozna tez (jesli masz rzut z gory objekto ktory rysujesz) konstruowac poszczegolne punkty i styczne elipsy, ale to jest bardziej pracochlonne, tak samo jak konstruowanie elipsy przy pomocy osi. moim zdaniem szkic nie jest wcale zly, oprocz tego ze perspektywa sie troche dziwnie zachowuje. no ale nie jestem architektem. jak wprowadzasz obrazek do komputera, warto w jakims programie graficznym (corel, photoshop etc) podniesc kontrast, zeby nie bylo takie szarawe.
golum Napisano 12 Luty 2005 Autor Napisano 12 Luty 2005 Jeśli chodzi o to wpisywanie w kwadrat to robie to głównie przy elipsach pionowych albo jak mam wyciąć coś w ścianie a w tym wypadku akurac zrobiłem siatke elips i z proporcji przenosiłem odpowiednie wielkości ale pewnie sie gdzieś walnołem i kształt też nie był wypracowany:) Za tą rade z programikiem graficznym to dziekuje:D ale to nastepny obrobie:) Piszcie jeszcze:D PZDR
Marduk Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 Z takich szczegułów to ja np. zauważyłem, że komin się rozjeżdża (krawędzie się rozchodzą, zamiast się do siebie zbliżać), a tak nie powinno być... krzywe elpis po prawej stronie jakby za ostro się łączą... najlepiej chyba wyszła dachówka domku na pierwszym planie ;) Jak znajdę czas na rysowanie "domków" to może wrzucę coś swojego...
golum Napisano 12 Luty 2005 Autor Napisano 12 Luty 2005 a tak wogóle to sorki za format tego zdjęcia ale większy to tu niechciał wejść, następne będą w tym tygodniu u je wrzyce na inny serwer a ty dam linki:)
LISEK Napisano 13 Luty 2005 Napisano 13 Luty 2005 Ja proponuje tobie na nastepny raz zeskanowac ten rysunek. Zdjecie troche znieksztalca... Pozdrawiam
Łukasz Jaskólski Napisano 13 Luty 2005 Napisano 13 Luty 2005 Mnie się generalnie podoba . Pracuj nad perspektywą i iluzorycznym przedstawianiem przestrzeni ( m.in perspektywa powietrzna , kulisowa - w celu pokazania wieloplanowości ) . No i oczywiście nad komponowaniem obrazu .
golum Napisano 13 Luty 2005 Autor Napisano 13 Luty 2005 niemogłem zeskanoiwac bo rysunek ma 70:50cm:D a skaner mam tylko do A4. :D
Gość Kita Napisano 14 Luty 2005 Napisano 14 Luty 2005 rysunek widzialam juz wczesnie (ale wyroznienie :P) i od razu mi sie spodobal, nie bede Ci dawac zadnych fachowych rad bo sie poprostu na tym nie znam.......ale uwazam ze rysunek jest switny watpie czy kiedykolweik zobaczycie cos mojego ale kto wie........ pozdrawiam
JmTm00 Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 Fajne...hmm, wspominał ktoś o perspektywie? ;)
Matej Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 Widze ze chodzisz do dobrej szkoly rysunku, bo tez tam chodzilem.Nie sadzisz ze te prace sa slabe.Jeszcze sporo roboty przed toba.Popatrz na te rysunki ktore sa na scianach w pracowni.Podpatruj z nich jak trzeba rozwiazywac niektore problemy.To jest taka sciaga.Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi