rafal111 Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 Jak w temacie.Prosze o opis gloose dla poczatkujacego czyli - gdzie znajde opcje gloose(jaki musi byc typ materialu zeby byla ta opcja) i do czego konkretnie sluzy?
sanki Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 jestes pewien ze chodzi ci o cos co sie nazywa gloose ?? pierwszy raz o tym slysze
rafal111 Napisano 12 Luty 2005 Autor Napisano 12 Luty 2005 eh nie jestem pewny chodzi mi o cos dzieki czemu odbicia staja sie niewyrazne
rafal111 Napisano 12 Luty 2005 Autor Napisano 12 Luty 2005 zalozylem topic niewyrazne odbicia i tam jeden forumowicz napisal zmniejsz gloosa ale ze nie wiem jak to sie zapytalem niestety w tamtym temacie juz nikt nie napisal jak to zrobic wiec zalozylem nowy o tym gloos
AGmakonts Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 to ja napisałem "gloosa" przepraszam błąd zrobiony z pospiechu. Jesli chcesz cos takiego otrzymać to w Vrayu bo w innych renderach to nie wiem ale wybierasz materiał vrayowski i zmniejszasz glossy z 1.0 na mniejszy.
andy_a Napisano 12 Luty 2005 Napisano 12 Luty 2005 Jeżeli renderujesz Mental Ray'em i uzywasz shadera Metal to zmiejsz spread a by uzyskać dokładniejsze glossy zwiększ samples
rafal111 Napisano 12 Luty 2005 Autor Napisano 12 Luty 2005 no dobrze wiec tak enderuje vray free i juz pisalem ze jestem poczatkujacy wiec moze moglbys napisac musisz wybrac material vrayowy aby to zrobi bla bla bla chodzi mi o to ze mam vraya i maxa od niedawna(2 tygodnie:) i nie bardzo sie jeszcze w tym odnajduje wiec chcialbym szczegolowy opis tzn. jaki to jest material vrayowski jak go wybrac itd.
rafal111 Napisano 13 Luty 2005 Autor Napisano 13 Luty 2005 innych sposobow nie ma??w vrayu oczywiscie??
rafal111 Napisano 13 Luty 2005 Autor Napisano 13 Luty 2005 heh raczej tak jakos mental mi nie pasuje, ale skoro sie nie da to trudnomale w sumie mozesz napisac co i jak w mental ray(blaaagam konkretnie!!!)moze wyprobuje
Rekomendowane odpowiedzi