Napisano 12 Luty 200520 l Jak w temacie.Prosze o opis gloose dla poczatkujacego czyli - gdzie znajde opcje gloose(jaki musi byc typ materialu zeby byla ta opcja) i do czego konkretnie sluzy?
Napisano 12 Luty 200520 l jestes pewien ze chodzi ci o cos co sie nazywa gloose ?? pierwszy raz o tym slysze
Napisano 12 Luty 200520 l Autor eh nie jestem pewny chodzi mi o cos dzieki czemu odbicia staja sie niewyrazne
Napisano 12 Luty 200520 l Autor zalozylem topic niewyrazne odbicia i tam jeden forumowicz napisal zmniejsz gloosa ale ze nie wiem jak to sie zapytalem niestety w tamtym temacie juz nikt nie napisal jak to zrobic wiec zalozylem nowy o tym gloos
Napisano 12 Luty 200520 l to ja napisałem "gloosa" przepraszam błąd zrobiony z pospiechu. Jesli chcesz cos takiego otrzymać to w Vrayu bo w innych renderach to nie wiem ale wybierasz materiał vrayowski i zmniejszasz glossy z 1.0 na mniejszy.
Napisano 12 Luty 200520 l Jeżeli renderujesz Mental Ray'em i uzywasz shadera Metal to zmiejsz spread a by uzyskać dokładniejsze glossy zwiększ samples
Napisano 12 Luty 200520 l Autor no dobrze wiec tak enderuje vray free i juz pisalem ze jestem poczatkujacy wiec moze moglbys napisac musisz wybrac material vrayowy aby to zrobi bla bla bla chodzi mi o to ze mam vraya i maxa od niedawna(2 tygodnie:) i nie bardzo sie jeszcze w tym odnajduje wiec chcialbym szczegolowy opis tzn. jaki to jest material vrayowski jak go wybrac itd.
Napisano 13 Luty 200520 l Autor heh raczej tak jakos mental mi nie pasuje, ale skoro sie nie da to trudnomale w sumie mozesz napisac co i jak w mental ray(blaaagam konkretnie!!!)moze wyprobuje