Napisano 13 Luty 200520 l Witam.Jestem nowy na tym forum a z maxem sie znam prawie miesiąć, w ten czas zdążyłem wykonać pare pracek :) zamieszczam tu swoją szabelke mam nadzieje że wam sie spodoba, niestety nie jest opteksturowana tylko kolorek nałożony. Pozdrowienia, prosze komentujcie....
Napisano 13 Luty 200520 l Prosty ,ale dość przyzwoicie zrobiony . No , modeluj dalej i korzystaj ze zdjęć i planów - taka moja rada :P
Napisano 13 Luty 200520 l Model jak model nie jest zly choc bardzo prosty. Popracuj nad sposobem prezentacji szabli. Niebieskie niebieskie niebieskie i gdzies tam w sroku to co powinno byc glownym tematem...to chyba nie najlepszy kadr...
Napisano 13 Luty 200520 l Jako dodatek do szabli, proponuje domodelowac 2 walczacych piratow, na plonacym i tonacym statku... ;) Ogolnie wporzadku.
Napisano 13 Luty 200520 l Nie wiem czy piraci by do tego pasowali dlatego że to szabla górnicza, ale dzięki za pomysł ;)
Napisano 13 Luty 200520 l hmm to nie szabla, bo te z założenia mają zakrzywione klingi P: dorób jakieś ładne tło i będzie heca. może leżeć na jakimś stole z obrusem i świeczką... :)
Napisano 14 Luty 200520 l OK.Dołożyłem do sceny stolik i na blat nałozyłem flat mirror. Nie wiem ciągle co postawic na tym stoliku :/ świeczki to ja raczej nie zrobie ale dzięki za pomysł ;) Pozdrawiam i komentujcie
Napisano 16 Luty 200520 l Ten niebieki kolor klimatycznie mi nie pasuje. Proponuję resztę wnętrza w drewnie zrobić. Kadr też zbyt obszerny . Jakieś światło takie bardziej dramatyczne mógłbyś dać ( np zółtawe od świec czy lamp naftowych - oświetlające scenę tak , by wszystko poza głównym tematem ginęło w mroku) Zwykłe omni wystarczą. Co do "szabli" - ostrze wygląda na zaokrąglone (jak plastikowa zabawka ) Daj jakies zblizenie samej szabli , to będzie można powiedzieć co nie gra. Skąd wzięłeś taki dziwny stół ? A na stół to jakies naczynka , kawał pożółkłego papieru (np. listu ) coś w ten styl. Pozdrawiam
Napisano 16 Luty 200520 l Zmien materiał na ostrzu - daj cos ( bitmapę z maps/reflections ) w mapie reflections -pewnie przez to tak dziwnie wygląda .