Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak chyba wszyscy ;] postanowiłem się nauczyć modelować poly no i oto efekty...

Czekam na objazdy ale pamiętajcie ze to jest moj pierwszy samochodzik :) (tego w poly to nawet nie licze) więc nie przeginać prosze ;)

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

NOOOOOO, powiem ze jak na pierwszy model samochodu to super :], (czyli mi sie podoba), tylko ten fragment gdzie chyba rejestracja bedzie mi cos nie pasuje, trochce za ogragly. Czekam na apdejty...

Powodzenia

Napisano
  • Autor

Nie mogłem sie powstrzymać i zrobiłem szybką teksturke.. no i juz widze kilka błedów na drzwiach ;/ ale dam rade :D

Napisano

Pozwolisz, że pokażę Ci błędy? ;P

LINK do screena

red - drobne błędy w karoserii

green - trochę jest "bałaganu"

yellow - "obramowanie" drzwi powinno mieć równą szerokość

blue - nie jestem pewien, ale chyba w oryginale uwypuklenie na masce jest większe ;)

Napisano
  • Autor

Thanks for all

Ale mam problem :/ nie potrafie wyprostowac tej fałdy przy tym wycięciu na masce ;/ kombinuje na wszelkie mozliwe sposoby i nic ;/ (wyrównywałem, pociełem siatke >> NIC)

Zamieszczam siatke i renderki moze ktoś wie w czym tkwi problem

Pozdro

Napisano

Mała rada ode mnie:)

pokazuj model bez lakieru a jak jush pokazujesz z lakierem to chociaż ładny zrób:)

ps: ja tesh robie lakier do niczego:(

Napisano
  • Autor

No ale cały bajer polega na tym ze bez lakieru to tam nie ma zadnego błędu ;/ no a to jest taki testowy

Napisano

Jak wiesz jestem początkujący, ale może to pomoże

czerwone vertexy przesuń troche w lewo

zielone edge remove

i wogule wydaje mi się że masz troche za gęsto;)

pzdr i powodzenia

Napisano
  • Autor

DonVito Corleone >> dzięki bardzo wiesz zapomniałem o tej funkcji co prawda troche jeszcze sie tam ... ale jest lepiej niz było :)

Zrobiłem kilka poprawek, za jakiś czas wezme sie za bok, teraz musze troche sie pouczyć ;/

Napisano
  • Autor

Zrobiłem bok ale niestety okno tylnie sie troche..... bo zle dopasowałem vertexy do blueprintów i teraz czeka mnie troche roboty z naprawą, poza tym jest kilka jeszcze błedów, ale pracuje nad nimi :)

Napisano
  • Autor

To co ostatnio udało mnie się zrobić a bardzo się leniwiłem...

Te okna boczne takie marne strasznie wyszły chyba bede je robił jeszcze raz ale przed tym takie pytanie! >>> W tutorialu Audi z 3D palace ten koles tam robi te okna z dwiema warstwami no i troche wydaje mi sie to bzdurne... trzeba tak robić??

Napisano
  • Autor

Widze ze zaparło wam dech w piersiach i nie wiecie co napisać.... ;/

Kolejne updaty...

Napisano

Ja wychwyciłem to co zaznaczone tzn. Niektóre rowki wyglądają "plastelinowo" szczególnie ten zaznaczony, dziwny bierznik ma ta oponka (chyba :) i dzinie tam się siatka układa w tylnych drziach na łączeniu z szyba (kółko :P) POzdro i powodzenia w dalszej pracy :D Nie jest źle :), ale może być lepiej :)

Napisano

ja znalazlem tyle...fela do wymiany... pracuj a bedzie niezly model...

pozdro

Napisano

Imho :>

Reszta to co wyzej w postach :).

Popracuj nad tymi elementami. Pzdr :)

Napisano
  • Autor

troche poprawiłem ale wiedze ze są dalej błedy na oknach bocznych i światłach tylnich

kilka renderów z lakieram

Kto moze mi zapodać jakimś dobrym materiałem na światła (chrom) bo jak na razie to co widać ;/

Napisano
  • Autor

Mały update

Moze ktoś mi mogł polecić jakies tutorialik do świateł a konkretnie do texturek??!!

Napisano

nawet fajny :) heh ja tyz zaczne cos podobnego robic mianowicie BMW 3 -serie Coupe ;) ale i tak pewnie cos spieprze :/

Napisano

heh a moze znacie jakiegos tutka jak wymodelowac lampy, nowoczesne ;) co i jak chodzi mi szczegolnie o to zeby miec klosz ;) bo nie za bardzo mi to wychodzi :/