Gość plucien Napisano 28 Kwiecień 2003 Napisano 28 Kwiecień 2003 Witam! Otóż :) ściągnąłem sobie skrypcik do maxa o nazwie GROW -> który to niby miał pomóć mi w zrobieniu wyrastających drzewek, gałęzi... (znanych między innymi z katedry) :) Wszystko cacy, ale ja dopiero zaczynam przygodę z tą całą historią grafiki 3d i nie mam pojęcia co może oznaczać taki błąd: jak zrobię sobie cylinderek (zgodnie z instrukcją) i kliknę guziczek PICK coś tam... zaznaczam cylinder, to wyskakuje RUNTIME ERROR: Mesh operation on non-mesh: Cylinder -> próbowałem już dodać modyfikator Edit Mesh, itp. ale nic nie pomaga :( plizzz, help! :) bo mam ochotę pobawić się tym czymś :) pozdrawiam
Lechoo1105 Napisano 30 Kwiecień 2003 Napisano 30 Kwiecień 2003 musisz przekonwertowac obiekt na mesh. Bede musial to poprawic zeby pokazywalo sie jakis okienko z informacja.
Lechoo1105 Napisano 1 Maj 2003 Napisano 1 Maj 2003 Klikasz prawym guzikiem na obiekcie i wybierasz Convert to Editable Mesh
Gość plucien Napisano 1 Maj 2003 Napisano 1 Maj 2003 ok :) dzięki - jak się zaczyna to wcale nie jest to takie proste :) pozdrawiam :)
sly Napisano 27 Maj 2003 Napisano 27 Maj 2003 Editable Mesh..to wiedziałem ..ale ciężko z poruszającymi sie obiektami..przy kilkunastu klatkach kluczowych... no i do tego skoki wartości...jakby\"sinusoida\"..- od wartości np.: 0.5..wychyla sie przy selekcji..(Volume)..na plus i na minus..nawet do kilkuset...-..na co drugiej klatce kluczowej.. pozdrawiam..
Lechoo1105 Napisano 28 Maj 2003 Napisano 28 Maj 2003 Moglbys wyslac mi ta scenke? Latwiej bedzie mi dojsc co jest nie tak. [email protected]
Rekomendowane odpowiedzi