Napisano 25 Luty 200520 l witam!!! zrobiłem taki pokoik i mam problem z oswietleniem go ... jest wstawione swiadło directional wpada przez okno ... jest ono koloru białego a czemuy renderuje mi na czerwono?? mama włączone GI i FG w mental ray... prosze o pomoc ... byłbym wdziecczny równiez za jakies sugestje jak to oswietlic zeby było ładnie :)) problem z oswietleniem rozwiazany:) nie wiem co było ... wywaliłem swiatła i textury i zrobiłen od nowa. tu ju zprawie finalny render jeszcze próbuje zrbic jasniejszy pokoik .... aha mam pitanie skad sie wzięły takie dziury po prawej stronie w scianie?? taki ejakby myszy gryzły :/ a sciana to plain .. i jest gładka .. to powstało przy renderingu ..... pozdrawiam kuba
Napisano 25 Luty 200520 l Osobiscie to ci nie pomoge bo tylko v-ray-a umiem ale to powinno ci pomoc : http://www.evermotion.org/tutorials/rendering/mr_interior/index.htm, pozdrowionka :P
Napisano 25 Luty 200520 l technoon -> zmień temat wątku na zgodny z regulamnem http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 chodzi o drugą część tematu. Nie wiemy o co chodzi w pracy kiedy go przeczytamym, nie jest to nazwa pracy.
Napisano 26 Luty 200520 l Autor Panowie I Panie!!! prosze o jakies słowo najlepiej ciepłe :p .... az dziwnie sie czuje jak nic nikt nie pisze o mojej pracy...:/ dajcie znac czy jest ok ... czy zle....
Napisano 26 Luty 200520 l taka troche pusta, te sciant to co to jest--piaskowiec....popraw w koncu to WIP, zrob jakies inne obiekty albo cos, zmien te sciany, i listwy na podlodze,i ostatnia sprawa jakies inne ujecie kamery zrob. pozdro
Napisano 26 Luty 200520 l Na drugim renderku nie pasuje mi troszkę ta noga od stolika po prawej. Wygląda na zbyt cienką żeby utrzymać doniczkę z kwiatem. Materiał ścian sprawia miłe wrażenie, ale wszystkie ściany chyba powinny być w jednym kolorze. PS: Troszeczkę za duży jest ten drugi jpeg (chodzi o rozdzielczość) - przy kompresji i tak się staje niewyraźny. Polecam rozdziałkę 800x600 - widać szczegóły i mieści sie na ekranie.