psis Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 mam model budynku 3d w autocadzie i dopasowujac plaszczzny tnace zrobilam sobie przekroj. chcialam zakreskowac poszczegolne warstwy sciany,ale na bryle nie mozna,wiec sobie zrobilam polilinie lub prostokaciki,ale on nie chce tego zakreskowac i z braku wiedzy na ten temat niektore rzeczy robie bardzo prymitywnymi metodami.. .. ogolnie.. to moj pierwszy taki "porządny model" i jestem ZUPELNIE poczatkująca w tym temacie, wiec przepraszam jesli moje pyttanie jest smieszne... a pewnie jest. pozdrawiam.
@seba@ Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 hmm, to sie chyba tak nie da. Musisz narysowac sobie ten szraf w photoshopie i nalozyc go jako teksture, innego sposobu nie widze. Jest jeszcze inne rozwiazanie zrob sobie ta brylke w architecturalu, wowczas w przekroju bedziesz mial szraf tyle ze tylko wektorowy a chyba nie o to ci chodzi.
buczer Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 mozna "splaszczyc" 3d plotujac jako DXB a potem importujesz i szrafujesz ale juz 2d
MareG Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 Oj oj! Co się nie da?! ...chcialam zakreskowac poszczegolne warstwy sciany,ale na bryle nie mozna,wiec sobie zrobilam polilinie lub prostokaciki,ale on nie chce tego zakreskowac... Oj napewno zakreskuje wierz mi:) Musisz jedynie zdefiniować UCS (LUW) - metodą "3 punkty" na płaszczyźnie przekroju i po sprawie - zaznaczysz polilinie i zakreskujesz bez problemu. Tak samo sprawa wygląda z wymiarowaniem elementów przestrzennych - najpierw UCS w odpowiednim miejscu (i pod odpowiednim kątem), następnie wymiarujemy... Powodzenia i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi