Napisano 25 Luty 200520 l mam model budynku 3d w autocadzie i dopasowujac plaszczzny tnace zrobilam sobie przekroj. chcialam zakreskowac poszczegolne warstwy sciany,ale na bryle nie mozna,wiec sobie zrobilam polilinie lub prostokaciki,ale on nie chce tego zakreskowac i z braku wiedzy na ten temat niektore rzeczy robie bardzo prymitywnymi metodami.. .. ogolnie.. to moj pierwszy taki "porządny model" i jestem ZUPELNIE poczatkująca w tym temacie, wiec przepraszam jesli moje pyttanie jest smieszne... a pewnie jest. pozdrawiam.
Napisano 25 Luty 200520 l hmm, to sie chyba tak nie da. Musisz narysowac sobie ten szraf w photoshopie i nalozyc go jako teksture, innego sposobu nie widze. Jest jeszcze inne rozwiazanie zrob sobie ta brylke w architecturalu, wowczas w przekroju bedziesz mial szraf tyle ze tylko wektorowy a chyba nie o to ci chodzi.
Napisano 25 Luty 200520 l mozna "splaszczyc" 3d plotujac jako DXB a potem importujesz i szrafujesz ale juz 2d
Napisano 27 Luty 200520 l Oj oj! Co się nie da?! ...chcialam zakreskowac poszczegolne warstwy sciany,ale na bryle nie mozna,wiec sobie zrobilam polilinie lub prostokaciki,ale on nie chce tego zakreskowac... Oj napewno zakreskuje wierz mi:) Musisz jedynie zdefiniować UCS (LUW) - metodą "3 punkty" na płaszczyźnie przekroju i po sprawie - zaznaczysz polilinie i zakreskujesz bez problemu. Tak samo sprawa wygląda z wymiarowaniem elementów przestrzennych - najpierw UCS w odpowiednim miejscu (i pod odpowiednim kątem), następnie wymiarujemy... Powodzenia i pozdrawiam