Grzesiek_Piwowarek Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 porzebuje porad apropos co dac na tlo co poprawic i wogle na wszystko.... ;-P edit: przepraszam, cos zwalilem i bylem wlasnie w procesie edycji posta
only Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 Fajne, niestety masz małe problemy z nazewnictwem watkow ... http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 Moze te pionki sa za bardzo zamazane, sadze ze nie jest asz tak daleko :)
Grzesiek_Piwowarek Napisano 25 Luty 2005 Autor Napisano 25 Luty 2005 wlasnie aby wprowadzic cos "innego" do sceny to rozmazalem drugi plan, to z nazewnictwem mam nadzieje ze mi wybaczycie, jestem tu nowyt i taki byk juz sie nie powtorzy :-)
curka Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 mi sie taki dof nawet podoba ale zmienilabym pozycje tego pionka na pierwszym planie tak,zeby bardziej przyciagal wzrok, bo teraz mam wrazenie ze nie wiadomo na czym sie skupic-na tym rozmazanym co jest po srodku czy na ostrym z boku,chyba wiesz o co mi chodzi. no i ja bym ta scene rozwiazala bardziej graficznie niz realistycznie,ale to takie moje skromne odczucie-pokombinowalabym z polaczeniem b&w z czerwienia np i zrobila moze jakies bardziej abstrakcyjne tlo i niz wymodelowane otoczenie.ale nie wiem.moze ktos inny inaczej ci doradzi. tak czy siak, proste to ale przyjemne. pozdrawiam :]
Baton Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 Czy mi sie wydaje czy ta szachownica jest nierowna ? :O Hmm... robisz prace i sam nie wiesz co w niej ma byc? :)
Szczupal Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 zmien temat... a co do pracy to wydaje sie to krzywe i to co powiedzial curka
Grzesiek_Piwowarek Napisano 25 Luty 2005 Autor Napisano 25 Luty 2005 szachownica w rzeczywistosci jest rowna ale pobawilem sie ustawieniami kamery tak aby bylo wrazenie lekko zwiekszonej perspektywy, dziwnie to brzmi.... mam nadzieje ze biecie o co mi chodzi...
Ania Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 cos duzo ostatnio tych szachow wyrasta. ze krzywe chodzi chyba o to ze linie miedzy polami sa powykrzywiane i raz grubsze raz ciensze. mozna by zrobic cos takiego: jakies dwie duze figury stoja z przodu (wyolbrzymione przez perspektywe), a przed nimi wystraszony kuca jakis maly pionek przeciwnika.
Szczupal Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 Ania luknij na to Pierwszy dalem szachy przynajmnije w ostanich 6 miesiacah pojawilo sie ich sporo... a teraz to samo z Audi a3 luknij ile ich jest :]
Ania Napisano 26 Luty 2005 Napisano 26 Luty 2005 a ja na zadne audi nie lukam, bo ja zasadniczo unikam aut wszelkiego rodzaju, zreszta ich nie rozrozniam.
Rekomendowane odpowiedzi