Napisano 25 Luty 200520 l porzebuje porad apropos co dac na tlo co poprawic i wogle na wszystko.... ;-P edit: przepraszam, cos zwalilem i bylem wlasnie w procesie edycji posta
Napisano 25 Luty 200520 l Fajne, niestety masz małe problemy z nazewnictwem watkow ... http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 Moze te pionki sa za bardzo zamazane, sadze ze nie jest asz tak daleko :)
Napisano 25 Luty 200520 l Autor wlasnie aby wprowadzic cos "innego" do sceny to rozmazalem drugi plan, to z nazewnictwem mam nadzieje ze mi wybaczycie, jestem tu nowyt i taki byk juz sie nie powtorzy :-)
Napisano 25 Luty 200520 l mi sie taki dof nawet podoba ale zmienilabym pozycje tego pionka na pierwszym planie tak,zeby bardziej przyciagal wzrok, bo teraz mam wrazenie ze nie wiadomo na czym sie skupic-na tym rozmazanym co jest po srodku czy na ostrym z boku,chyba wiesz o co mi chodzi. no i ja bym ta scene rozwiazala bardziej graficznie niz realistycznie,ale to takie moje skromne odczucie-pokombinowalabym z polaczeniem b&w z czerwienia np i zrobila moze jakies bardziej abstrakcyjne tlo i niz wymodelowane otoczenie.ale nie wiem.moze ktos inny inaczej ci doradzi. tak czy siak, proste to ale przyjemne. pozdrawiam :]
Napisano 25 Luty 200520 l Czy mi sie wydaje czy ta szachownica jest nierowna ? :O Hmm... robisz prace i sam nie wiesz co w niej ma byc? :)
Napisano 25 Luty 200520 l zmien temat... a co do pracy to wydaje sie to krzywe i to co powiedzial curka
Napisano 25 Luty 200520 l Autor szachownica w rzeczywistosci jest rowna ale pobawilem sie ustawieniami kamery tak aby bylo wrazenie lekko zwiekszonej perspektywy, dziwnie to brzmi.... mam nadzieje ze biecie o co mi chodzi...
Napisano 25 Luty 200520 l cos duzo ostatnio tych szachow wyrasta. ze krzywe chodzi chyba o to ze linie miedzy polami sa powykrzywiane i raz grubsze raz ciensze. mozna by zrobic cos takiego: jakies dwie duze figury stoja z przodu (wyolbrzymione przez perspektywe), a przed nimi wystraszony kuca jakis maly pionek przeciwnika.
Napisano 25 Luty 200520 l Ania luknij na to Pierwszy dalem szachy przynajmnije w ostanich 6 miesiacah pojawilo sie ich sporo... a teraz to samo z Audi a3 luknij ile ich jest :]
Napisano 26 Luty 200520 l a ja na zadne audi nie lukam, bo ja zasadniczo unikam aut wszelkiego rodzaju, zreszta ich nie rozrozniam.