Napisano 29 Kwiecień 200321 l czy ktoś renderował w 3ds viz 4 z brazilem jakieś modele z architectural desktopa??? Mi przy dużych modelach występuje błąd przy renderowaniu ale tak po ok 5 min renderowania. Nie wiem co jest grane. Jakieś sugestie?
Napisano 30 Kwiecień 200321 l arch.. Desctop to program do 2D i nie mow mi ze nie prawda.. mimo ze ma zaawansowane funkcje do budowania bryly to dziala tylko w zakresie samego programu jakikolwiek export z Cada do Maxa bryly to zazwyczaj porazka ale zawsze warto sie pomeczyc.. juz dawno nie modeluje w cadzie.. kiedys tylko tak umialem 1: w maxie robi sie to szubciej 2: sprawniej 3:model jest lzejszy 4: latwiej sie go potem texturuje 5:wszystko jest jak nalezy problem polega na modelu.. pewnie brazil go nie lubi po prostu pozdro fotoas
Napisano 1 Maj 200321 l Hmm Z desktopa nie, ale z czystego CADA tak, wszystko ok. Do tej pory robilem zawsze najpierw CAD potem 3D, zreszta podobnie jak MareG opisal w swoim tut. Tez tak mozna! Jednak teraz raczej tak jak napisal FOTOAS wszystko w Vizie, podstawy dosc dokladnie, a reszta jak leci na oko. Jezeli wyglada dobrze to znaczy ze jest dobrze, nie musi byc dokladnie, zwlaszcza architektura,od dokladnosci sa B&W rys.techniczne. Jednak...nie do konca daje rade ze splajnami i wtedy czasem cos zrobie w Cadzie a potem uzyje (Bevel np) w 3D
Napisano 1 Maj 200321 l ANEKS ;-) Ale nigdy nie exportowalem bryl 3D zrobionych w CADZIE do maxa lub viza. TYLKO PODRYSY 2D! Jezeli juz (a potrafie to szybko zrobic) zrobilem 3D w AUTOCAD to potem juz z tym nigdzie nie lazlem tylko uruchamialem np Accurendera. to tyle tymczasem
Napisano 6 Maj 200321 l bardzo pozytywnie.. po co tracic cenny czas i sie meczyc niepotrzebnie jestem Za .. a nawet przeciw !! fotoas