Cruzh3r Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 Mam problem przy V-rayu, mam dość skomplikowaną scenke. Dużo szkła. Problem wygląda tak po 11 godzinach renderu V-ray nieprzeszedł nawet 1 z 4 prepassów. Blokuje sie na 60% czyli tam gdzie jest najwiecej szkła. Szkło jest wykonane ze standard material ponieważ niewiem jak w V-rayu zrobić opacity(transparency)- prześwitywanie.
AGmakonts Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 możeliwe że będzie się blokował na nie swoich materiałach też tak miałem ale zrub szkło vrayowe pżejźroczystość ustawiasz w reflact. a i pamiętaj o ludzkich rozdziałkach
Cruzh3r Napisano 9 Marzec 2005 Autor Napisano 9 Marzec 2005 Teraz zamiast ogólnie się wywalać w okienku V-raya wyświetla się "Warning! too many transparent levels on obiect XXX" Wszystkie materiały przerobiłem na Vray'owe
AGmakonts Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 a robiłęś to ręcznie czy vray scene converter??
Cruzh3r Napisano 9 Marzec 2005 Autor Napisano 9 Marzec 2005 Robiłłem to ręcznie Scena to Gabinet maga z bitwy.. Tyle że niemoge go zrenderowac moge najwyzej wlepic zdjecia z view porta
AGmakonts Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 pokaz screena z ME tego materiału co jest przejźroczysty
Rekomendowane odpowiedzi