Napisano 7 Marzec 200520 l Witam!Jak zrobic(max5+v-ray) swiatło np w kształcie "I"albo"S"?.I czy mozna mu wtedy ustawic kierunek promienia swiatła?Albo cos na kształt neona...
Napisano 7 Marzec 200520 l robisz obiekt i nadajesz materiał tylko nie pamiętam jak się nazywał to ten drugi z vrayowskich a jeśli masz 1.45 to light material
Napisano 7 Marzec 200520 l do wersji 1.45.70 mozna to uzyskac za pomocą mapy output ową mape dodajesz do kanali diffuse i manipulujesz parametrem RGB do tego dajesz self illumination na 100 i wyglada jak neon a w wersji powyzej 1.45.70 mas zjuz material Vray light material w ktorym nie ma nic do opisywania ;] poprostu dajesz i swieci tyle ze nie oswietlisz nic za pomoca fotonów ;] pozostaje light mapa lub Direct c.
Napisano 7 Marzec 200520 l dziekuje za odpowiedzi..ale sęk w tym,że potrzebuje by dawało swiatło:(..czesto w kotach pomieszczen zakłada sie takie podłuzne swiatło od podłogi po sufit siwecaca długa np. rurka..
Napisano 7 Marzec 200520 l no właśnie jak dasz na obiekt light material to on będzie generował światło jak normalne z zakładek lights --Edit-- pisaliśmy w tym samym czasie
Napisano 7 Marzec 200520 l a jezeli piszesz ze masz vraya 1.09 to: do wersji 1.45.70 mozna to uzyskac za pomocą mapy output ową mape dodajesz do kanali diffuse i manipulujesz parametrem RGB do tego dajesz self illumination na 100 i wyglada jak neon
Napisano 7 Marzec 200520 l ale skad ten materiał light?z material/map browser?nie mam tam takiego..A co do mapu output to nie daje ona swiatła..przynajmniej mi to nie wychodzi..
Napisano 7 Marzec 200520 l light material jest w wersjach puźniejszych a masz coś takiego jak VrayMtlWapper wstawiasz go do kanału base material dajesz standart z SI na 100% ia jazda
Napisano 7 Marzec 200520 l eh stworz standard material daj kolor biały i self illumination na 100 do kanalu diffuse dodaj mape output w mapie output zjedz na sam dol i tam masz parametr RGB level daj go na np. 4 i wstaw gdzies do jakiejs sceny bedize swiecic na 100%
Napisano 7 Marzec 200520 l to daj ten RGB na 100 ;] to bedize jasno jak na sloncu ;] postaw np. boxa na plane i daj dla boxa ten swiecacy material ... a dla plane jakis czerwony czy jakis tam inny masz wogle wlaczone GI ?
Napisano 7 Marzec 200520 l pomijając fakt ze bylo to poruszane na forum 1235 razy pod tytulem "świecący material" to nie ma za co ;] tylko sie powtazam ;]
Napisano 7 Marzec 200520 l ..jestem od niedawna na tym forum,a wpisywałam w wyszukiwanie(rkę) i nie mogłam znalezć...