Skocz do zawartości

Shag hair do 3DSM5 POMOCYYY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam dość sporych rozmiarów problem, z pluginem shag hair, i proszę o pomoc

ten plugin jest dosyć prosty w użyciu, ale mam problem z użciem tak zwanego cutter`a, niby wszystko dobrze, wybieram obiekt ustawiam go w odpowiednim miejscu i naciskam guzik "cut"

i co widze? nic, nic sie nie dzieje, proszę niech mi ktoś pomoże przez to przebrnać bo mam taki help do tego pluginu że sie pochlastać można

nie podoba mi sie że włosy odstają na wszystkie strony, i wiem że twórcu tego plugin`u napewno tak by tego nie zostawili, dlatego prawdopodobnie popełniam jakiś błąd, poza tym kiedy zaznaczam obiekt "shagview" to w zakładce parameters, na dole jest kilka rzeczy do zaznaczenia..(domyslnie ustawione na don`t convert) kiedy zaznaczam "editable mesh" lub "editable spline" to obiekt "shagview" znika, czy powinno tak być, czy z moim shagiem jest coś nie tak, a może to 3ds?

sorry że zadaje głupie pytania, ale nie mam innego wyjścia

pozdro i dziękI. Crow

• Odpowiedzi 1
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Napisałeś: "nie podoba mi sie że włosy odstają na wszystkie strony".

W helpersach masz hairfxVECTOR- ustawiasz go w odpowiednim miejscu fryzurki i w rolecie "Leaning,Bending" zaznaczasz "enabled" , amount powyżej zera, Select>>hairfxVector01. vectorek możesz sobie przesuwać, obracać i dowolnie układać

fryzurkę.