David14 Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 Robie wizualizacje pokoju, nie umiem ustawić parametrów w v-ray, albo za jasne albo za ciemne 1.obrazek pierwszy to światło omni w rendeże mental ray 2.obrazek drógi to omni i światła pfonometryczne(czy jakoś tak)w rendeże mental ray 3.obrazek trzeci to światlo raylight omni i pfonometryczne w rendeże v-ray niepytał bym sie ustawień ale jeden render w v-ray z trzema światłami wychodzi ponad 2 godziny PS.Co to może być za błąd "Overlight or color..."
mentaller Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 dlaczego uzywasz swiateł omni? daleko poza pokojem(outdoor) daj target direct a w oknie vray light. pobaw sie z ustawieniami gi oraz z jasnościa swiatła
David14 Napisano 8 Marzec 2005 Autor Napisano 8 Marzec 2005 właśnie w oknie jest vraylight, a czemu omni niedawać
AGmakonts Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 zrób tak wywal omni na zbity pysk wstaw dircta skierowanego na okno w vrayu daj multi na mniej więcej 3-4 w renderze wyłącz default lights w opcjach zresztą przejżyj Interior Light Contest (no i oczywiście wszystkie materiały vrayowskie)
David14 Napisano 8 Marzec 2005 Autor Napisano 8 Marzec 2005 AGmakons- po twojich ustawieniach wyszło mi takie coś PS.V-ray1.09.03n, sory jak przekreńciłem twój nick
AGmakonts Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 Oj widze że masz większy problem, podaj ustawienia GI, colir mappingu i skylighta
polka dot Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 a czy ziwekszyles zasiek directa? (hotspot i costam)
David14 Napisano 8 Marzec 2005 Autor Napisano 8 Marzec 2005 zaraz podam ustawienia tylko skończy mi sie renderować, bo teraz dałem większy multi PS.Za jakieś 5min
David14 Napisano 8 Marzec 2005 Autor Napisano 8 Marzec 2005 czemu w okienku VRAY Message wywala mi komunikat "Material returned overbright or invalid colour..."
AGmakonts Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 muśałeś coś zjarać ja także mam coś takiego czasami ale w większości przypadków nie ma to wiekszego znaczenia w każdym razie mówie jeszzce raz interior light contest, interior light contest i jeszcze raz interior light contest
AGmakonts Napisano 8 Marzec 2005 Napisano 8 Marzec 2005 czy masz szyby w oknach?? u mnie było ciemno jak w dupie z szybami a bez było ok jak nie to to pobaw się directem jego pozycja i zmień kolor mapping na jedez z pozostałych
David14 Napisano 8 Marzec 2005 Autor Napisano 8 Marzec 2005 właśnie zamierzałem sie spytać o szyby, dzieki za całą pomoc
Rekomendowane odpowiedzi