Napisano 11 Marzec 200520 l Z tego co widzę to już jest taki etap w 'karierze' każdego grafika, który trzeba pokonać - pierwsza postać. W tym momenicie 95% wyjadaczy kończy czytać post - 'goń się, chłopak 200 000, raz nie będę oglądał jak n00b się ściera z głową'. Do tych co czytają dalej mała prośba. To jest moje pierwsza postać, dlatego bądźcie 'lekko' wyrozumiali, ale błędy okrótnie mi wytykajcie :D BARDZO ZALEZY MI NA WASZYCH UWAGACH
Napisano 11 Marzec 200520 l szczerze mowiac to to bardziej faceta przypomina niz kobiete... ale moze ja sie nie znam...
Napisano 11 Marzec 200520 l Autor ....fakt, ale pracuję nad tym :) mały update: Skórę dałem tylko dle preview, bo nie skończyłem modelowania, lecz jeśli ktoś ma jakieś sugestie co do shadera skóry to bardzo proszę o zamieszczenie.
Napisano 11 Marzec 200520 l Jak na razie to bardzo kwadratowa głowa. Wyraźnie widać poszczególne płaszczyzny. Poza tym oczy zbyt wytrzeszczone. Pracuj nad tym.
Napisano 11 Marzec 200520 l mogłeś troche jasniejszy materiał dać bo nie wszystko widać, topologia siatki ogólnie prawidłowa widać ,że opierałeś się na dobrym przykładzie :) Oczka ma zbyt wielkie , albo tęczówki zbyt małe ( albo jedno i drugie ) nie podoba mi sie ten wytrzeszcz oczu. Wygładź przejście policzka w nos , dziurki od nosa są za blisko siebie , brakuje tego zawiniętego kawałka u podstawy nosa ( na zewnąrz od dziurek ) , końcówka nosa zbyt mechanicznie sie odcina ( wygładź siatke ) kąciki ust do poprawki , same usta tez mogłyby być ładniejsze ( sugeruje poszukac zdjęć )
Napisano 15 Marzec 200520 l Autor Prace idą mi bardzo powoli i mimo iż siedziałem nad tym w niedzielę ponad pięć godzin to dużego postepu nie ma, poprostu ja nie chcę poprostu zrobic głowę tylko nauczyć sie ją robić i zrozumieć co i dlaczego. Tu jak widać poprawiałem... poprawiałem... poprawiałem... aż wyszedł ten gościu, więc mu narzuciłem skórę, ale jako że nie on był moim celem to muszę się teraz cofnąć i wygłówkować jak tu nadać typowo kobiece rysy twarzy.
Napisano 15 Marzec 200520 l Coś mi się wydaje, że trochę za bardzo ci broda odjechała (tak mi się wydaje po ver z skórą )...
Napisano 15 Marzec 200520 l Autor Dzięki za sugestie, tych nigdy za wiele. Pamiętacie może taki słynny wątek o modelingu ciała który pojawił się na jednym z zagranicznych forów, dyskutowano tam między innymi o wykorzystaniu trójkątów. Nie pamiętam gdzie on jest, ale pamiętam, że jest bardzo znany i wele osób z niego korzysta. Wypowiadało się w nim wielu zawodowców.
Napisano 15 Marzec 200520 l hey razor... najwiekszy blad jaki popelniasz to zaburzone proporcje... glowa jest za mala wzgledem oczu/nosa/ust, oczy za duze itp.. dlatego wyglada nienaturalnie... moja rada.. poszukaj w internecie o kanonie głowy... zastosuj sie od niego i zobaczysz ogromna roznice... (przeszukaj to forum searchem bo chybajuz kiedys o tym bylo.. moze nawet jakis link do kanonu sie znajdzie) pozdro... i byle do przodu!
Napisano 15 Marzec 200520 l Autor gr8 THX Arnet - niestety nie mogę znaleźć niczego takiego jak 'kanon głowy' , szukałem szukajką na forum i googlami. Teraz szukam tematów o proporcjach głowy, dzięki za wskazanie błędu. Edit: Muchos Gracias don Arnet :)
Napisano 15 Marzec 200520 l razor, jak zjem i skoncze ogladac Ostry Dyzur, wrzuce Ci co potrzeba :) EDIT: Łapaj: .: facecik :. .: babeczka :.