Immothep Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 Jak na razie za dużo nie ma. Teraz czas na drobiazgi, kinkiety, lampy, zasłony itp :) Bawilem się oświetleniem, myśle że trzeba jeszcze poprawić conieco, ale chyba nie jest najgorzej Wszelkie uwagi mile widziane :]
F'Uriel Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 Jak na pusty korytarz to jest ok :) wyglada troche jakbym wszedl do jakiejs wielkiej biblioteki czy muzeum, dodaj pare rzeczy, krzesla, stoliki, lampy, moze jakie portrety, a swiatlo moze Volume light dla proby
Ania Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 to co jest jest w porzadku. tylko jedna zecz troche irytuje, ze to swiatlo z okien jakby zpelzalo po scianie, potem po podlodze, az do miejsca gdzie jest jasno. ja mysle ze sciana prosto pod oknem nie powinna byc jasniejsza niz sciana obok okna.
Gość raminez Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 przedstawi a sie ciekawie czy bedzie tam jakas postac ???...zobczymy ...mysle ze z tych elelmento (jak to nazwales drobiazgow) zrezygnowal bym ...stworzysz przecietny pokoj w jakies rezydencji ..a tak do swiatla z okien ja zrobil bym klimat przy uzyciu radiosityz poloczeniem refine iterations i logarithmic exposure control..moim zdaniem fany klimacik ...pozdro
Immothep Napisano 13 Marzec 2005 Autor Napisano 13 Marzec 2005 Czy będzie postać, nie wiem, może na samym końcu To nie ma być pokój, tylko przestronny korytarz (hol) :] Co do drobiazgów, nie zaszkodzi wstawić, zawsze w finalej wersji można je wywalić, a tak to chociaż potrenuje modelowanie Dzisiaj duzo nie zrobiłem, jakoś mi nie szło. Ponizej kolejny render, bawilem sie znowu fotonami, efekt jak widać. Kilka bugów sie trafiło, poprzeczne belka nie dosunięta do sufitu I ten jeden karnisz, za bardzo mi sie jakoś tak świeci :/ no i lampy chyba "za małe" do takiej przestrzeni, będę chyba musiał je przeskalować.... itp...
Chalek Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 Fajne oświetlenie, pewnie jeszcze się trochę zmieni jak dasz tekstury, ale kierunek ok. Strasznie duża i ogólnie jakaś dziwna wydaje mi się ta gaśnica. Kadr wydaje mi się nienajlepszy, jakiś taki z perspektywy niewielkiego psa :) góra ucięta.
Ferdkowaty Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 Całkiem fajna scena. Będziesz robił jakiś mroczny klimat, coś w stylu zakład dla obłąkanych jak w filmie House on hounted hill czy jakos tak?
Immothep Napisano 13 Marzec 2005 Autor Napisano 13 Marzec 2005 W finalnym renderze będzie inne ujęcie, to jest tylko takie "próbne", a gasnica, moze ta perspektywa, staram sie trzymać orginanych rozmiarów, w ogóle gasnice robilem z pamięci, wiec moze być troche "inna" niż w orginale :) Co do klimatu, raczej nie będzie zachlapanych krwią scian, wózków inwalidzkich itp ;) jak to mówią - wyjdzie w praniu, zobaczymy co mi jeszcze do głowy przyjdzie, a co chwila nowe pomysły się przewalają.
Rekomendowane odpowiedzi