Napisano 14 Marzec 200519 l Nowa pracka, po czesci cover do savage issue # 7... Nie bede sie rozwodzic co i jak, bo i tak widomo ze tablet i ps.. bo czy ja z czego innego korzytam... okolo 10 godzinek albo cos kolo tego nie pamietam juz bo praca troche ma czekalem tylko na wydanie savage zeby cover nie wyszedl szybciej od samego magazynu :) No to wsio... :) aha orginal res 1600*1200 bo wiecej nie wrzuce na moje ramy :/ Pozdr:)
Napisano 14 Marzec 200519 l Ale teraz to dales do pieca!taka ladna praca i tak zwalone proporcje konia.za malo czasu poswiecasz na szkic .najpierw zrob dobra podstawe potem szalej z kolorem i swiatlem(glownie chodzi mi o konia ktory odstaje od reszty,szyje ma moim zdaniem za dluga i plaski jest)...a jak nie, to dalej taki kicz bedzie wychodzil..tak po za tym to dobra praca,kolorki i te trawki miodzio:D ale nie ma sensu "przenosic gor na darmo";) pozdrawiam:)
Napisano 14 Marzec 200519 l Autor jeses pierwsza osoba ktora uwaza ze kon ma zwalone proporce :) hehe inni czepiali sie tylko do jego jednej przedniej nogi do ktorej ja tez sie czepiam :) reszta jest oki :) loknij jak wygladaja rodowite i klasowe araby :)
Napisano 14 Marzec 200519 l Ja jakbym miał już się przyczepic to raczej tylnych nóg, które są w tej samej pozycji - w jeden linii postawione. Koń tak nie biega chyba... No ale nieważne. Te podłuże farfocle w powietrzu troszkę przeszkadzają. A płaskośc konia najbardziej widac na łbie dokładnie w miejscu zakończenia żuchwy gdzie nadmiar szczegółow trochę przyćmił to miejsce. Mimo tych drobnostek nie można powiedzieć złego słowa. Wykonanie wspaniałe i good work. A co do tematu obrazka i jego nastroju - hmm. Jest taki rysunek mleczki z artustą malującym pejzaż i Jeleniem pozującym na skale. "Wiem, że to kicz ale za każdym razem gdy zaczynam malować to bydle wyłazi na cypel i zaczyna pozować"... Jakoś tak to leciało ;)
Napisano 14 Marzec 200519 l Prosze prosze widze ze coraz lepiej idzie, jedynie do kompozycji moglbym sie przyczepic i do tej giry konia, pozatym widzialem Twoja strone(bardzo fajna) oraz projekt plyty rowniez bardzo fajny. pozdrawiam :D
Napisano 15 Marzec 200519 l ehhh, slizgi warsztat masz, ładnie rysujesz- ale twoje prace są moim skromnym zdaniem kiczowate, bez polotu- ot biały rumak mknący przez pole, czy polana przed burzą:/ Myslę, że warto spróbować poszukać, pozastanawiać się, bo takie ładniusie i milusie prace możesz conajwyżej posprzedawać na starówce. Tajemniczy pan przemówił
Napisano 15 Marzec 200519 l Autor pokaz kolego co Ty umeisz, a ja Ci powiem czy bede liczyc sie z Twoim zdaniem :) to jak pokazesz ??... widzisz rozni ludzie maja rozne upodobania, inni lubia impresjonizm czy cos... ja nie, ja lubie pejzaze, ilustracje sf i fantasy ot co... A czy moje prace sa kiczowate hmm moze, zalezy dla kogo... ale ja sadze ze to raczej z braku techniki czy jeszcze braku umiejstnosci ;-), niz z tego co robie.... peace
Napisano 15 Marzec 200519 l hmmm, nie chodzi o to co i jak rysuję, poprostu wyraziłem swoje zdanie. Krytycy filmowi zazwyczej nie sa reżyserami
Napisano 15 Marzec 200519 l fajny obrazeczek, moze troche kompozycyjnie bym porozkladal inaczej drzewa i kamienie, ale odbior pozytywny :-) tajemniczy_pan: ale krytycy filmowi swoje wypowiedzi popieraja argumentacja ktorej u ciebie brak. dlaczego niby twoim zdaniem jednorozec mknacy po łące jest kiczowaty ??
Napisano 16 Marzec 200519 l tajemniczy_pan zapewne chciałby odrazu wielką szutkę konceptualną tu widzieć,albo inną jakąś trudną w odbiorze abstrakcje, tyle że do abstrakcji trzeba dojrzeć. Co do proporcji jednorożca nie będę się wypowiadał bo najprościej w świecie nie da się tego zweryfikować z rzeczywistością, a kunie znam tylko z widzenia i wydaje się ok. Czuje się klarowne wręcz powietrze, czyste i bez skazy, niezły kontrast, ale o tym już gdzieś wspominałem. Ogólnie spodobał mi się wiatr ze śmieciami trawą, liśćmi to jest ciekawy pomysł.
Napisano 16 Marzec 200519 l Sanki- ehhh, wyrażam swoje zdanie. Kicz to pojęcie pojmowane przez każdego inaczej i nie potrzebujące jakiejś solidnej argumentacji. Chodzi o to, że slizgi ma wielkie umiejętności a maluje jakieś głupkawe sceny. kaszpir- nie koniecznie abstrakcji, poprostu inwencji od autora.
Napisano 16 Marzec 200519 l eee.... rysuneczek spoko, ale koń uwalony :))) Sorki, ale ten koń w przedstawienie proporcji ma jak na rysunku przedszkolaka w zerówce, uwierz mi że bardzo to psuje resztę pracki która IMO jest bardzo ładna.
Napisano 16 Marzec 200519 l wlasnie dlatego ze kicz jest pojeciem subiektywnym powinienes przedstawic argumenty, zeby inni mogli poznac twoj punkt widzenia po prostu i zgodzic sie z nim lub nie.
Napisano 16 Marzec 200519 l Dla mnie obrazek tez jest nieco kiczowaty, ale rowniez ciezko mi to uzasadnic. Na pewno wplywa na to nadmierna detalicznosc, ktora wcale nie oddaje w pelni natury obiektow. Wiec po co ona? Nadmierna pedantycznoscia zwodzi nas, ze trawa jest trawiasta, kora korzasta a kamien kamieniasty. A wcale nie sa. Rozumiem, ze to taka stylistyka, ale do mnie nie przemawia i nie pobudza mojej wyobrazni. Druga sprawa to malo dynamiczna poza konia, ktory ot tak sobie lawituje, troche jak wiszaca zabawka nad lozkiem. Zreszta mam watpliwosci czy kon w biegu w ogole przyjmuje taki uklad konczyn. Nie pamietam skad to wiem i nie recze za nastepne zdanie, ale na obrazach dawnych mistrzow wiekszosc koni ma taki uklad nog jak u Ciebie, jednak zdaje sie od wprowadzenia fotografii, czy filmu, kiedy mozna bylo dokladniej przesledzic ruch zwierzecia, artysci odeszli od takiej pozy.
Napisano 16 Marzec 200519 l oj tam, artysty się znalazły wytykające kicz... ładne jest, oczy cieszy, tylko te kamienne szare elementy nie wykończone. Czepiać się można tego i owego, ale jest bardzo dobrze.
Napisano 17 Marzec 200519 l oj tam, nie mówiłem, żem jakiś artysta, moje prace póki co sie nikomu nie podobają:p A co do pytania dlaczego uważam to za kiczowate. Praca kojarzy mi się z obrazami, które sprzedają na starówce o tak pięknych tytułach jak jeleń na rykowisku. Biały konik na polanie to się dość infantylny moim skromnym zdaniem pomysł. Ale mówie nie zrobiłbym lepiej, a zlizgi ma warsztat znacznie przekraczający pomysły. EOT