Napisano 15 Marzec 200519 l nie patrzcie na tytul, bo byl robiony na szybko. Generalnie nie tytuluje prac, bo wtedy lepiej jest je ogladac - autor niczego nie narzuca odbiorcy :) Wiec tak... dotychczasowa praca powstala w jakies trzy wieczory w Painterze 9 (ktorego wlasnie walkuje - genialny jest ten program) i po czesci w Fotoszopie7. Nie przestraszcie sie tego co tu widzicie, bo w pewnym momencie pracy okazalo sie, ze krawedzie sa nie wykonczone i ogolnie jest maly nielad w warstwach. Mam nadzieje, ze dzisiaj uda mi sie to poprawic... wrzucam dwie wersje obrazka. Jedna calkowicie nude ( ;) ) i druga w lekkim okryciu (ktoro niezabardzo wyglada na okrycie :P ). Na twarz sie nie patrzcie, bo to narazie wielka prowizorka i test. Powiedzcie tylko, czy nie wyglada ona na "zbyt duza".. Mam nadzieje ze doradzicie mi, ktora wersja lepiej wyglada. Z tego co widze u siebie w warstwach, to jeszcze troche potrwa zanim doprowadze obrazek do porzadku :P (naprwade nie wiem skad mi sie 92 warstwy wzielo o_O ). Napiszcie co myslicie o kadrze, jakie macie pomysly i ktora wersje lepiej jest "kontynuowac". Licze na Was bo bardzo zalezy mi na skonczeniu tego obrazka a tkwie w martwym punkcie :P
Napisano 15 Marzec 200519 l Wsio malujet czy skladajet z fotek? Jak malujet to rispekt Podoba się, pozdrawiam :)
Napisano 15 Marzec 200519 l a mnie sie nie podoba :/ co ona taka sztywna jakby, z przeproszeniem, na kiju ją posadzobna. jej lewa noga, jest nienaturalnie pionowa, przedluza os ciala oraz os obrazu potegujac symetrie calej kompozycji (bleee). Moze sprobuj pozy takiej jak w zalaczniku - wydaje sie naturalniejsza. Poza tym, nie wiem jak to z wampiroami jest, ale ta pani zdaje sie nie dysponowac ukladem miesniowym pozdrawiam ;) P.S ten szkicyk zrobilem tak na szybko zeby zilustrowac mysl, wiec sie prosze nie czepiac :D
Napisano 16 Marzec 200519 l Twarz ma taką jakby udusiły ją te bransolety co ma na szyi. Swoją drogą za dużo tu fotografii a za moło twojej pracy tak mi się widzi, uwagi jak wyżej, dorzuciłbym jeszcze większą gamę kolorów i jakieś nastrojowe światło z konkretnej strony, a nie jak na fotkach.
Napisano 16 Marzec 200519 l Zapowiada sie calkiem ciekawie - oby tak dalej. ps. hmmm.... chyba ta pracka mi coś przypomina :D podrawiam
Napisano 16 Marzec 200519 l kru--> Twój szkic jest akurat niczego sobie - nie ma sięczego czepiać. A pracy w temacie to moim zdaniem jeszcze troche brakuje. Tło jest lepiej wyrysowana niż postać, a tak nie powinno być. Postać jest płaska (jak i zresztą cała praca). To dopiero wip, więc wszelkie uwagi mam nadzieję się przydadzą ;)
Napisano 18 Marzec 200519 l Hmm czyzby Queen of the Damned?? W miare jakos widze nawiazanie, tam (w filmie) też był taki motyw z posągiem, że była sztywna, właśnie jak na kiju usadzona. Mnie się podoba, pracuj, pracuj będzie dobrze :). Ja bym tylko finalnie to troche zżółcił i przyciemnił, będzie lepszy klimat :>.
Napisano 19 Marzec 200519 l Autor ano qotd troche tutaj inspirowal :) twarz najprawdopodobnie bedzie taka jak na jakims plakacie z qotd. Narazie nie mam zabardzo czasu zeby to skonczyc :/ To chyba bedzie dluuuugi WIP ;)