Gość M@ReK Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 Wybaczcie lamerskie pytanie ale własnie zacząłem swoją przygodę z 3ds max, nigdy wczesniej nie miałem styczności z grafiką 3d więc pewnie jeszcze przez jakiś czas takowe pytania będe zadawał. Mianowicie podczas edycji jakiegoś obiktu na poziomie wierzchołków lub krawędzi (np. Plane), po parorazowym przesunięciu nie moge już danej krawędzi czy tez punktu przesunąć wzdłuż np osi Y, ale wzdłuz osi X idzie bez problemu. Nie wiem czym taki fakt jest spowodowany. Wogóle to mój pierwszy post więc witam wszystkich :) Pozdrowienia.
AGmakonts Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 Witaj hmm... zaraz pewnie którysz z szanownych moderatorów poprosi Cię o zmiane tematu a co do pytania to nie klikasz przez przypadek na oś X??
Gość M@ReK Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 Przesuwam myszką wzdłuz osi y i tak jak by było zablokowane, ale po restarcie programu jest ok, tylko ze po chwili robi sie to samo :-/
3dsmaxman Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 byl juz taki problem na forym i nawet udzielalem sie w nim - mam wiec samouczek i jesli chcesz to wysle ci go na maila (i tak ci wysle :P ) tylko podaj swoj adres
Gość M@ReK Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Juz wiem :) dzięki, to poprostu mój brak umiejętnosci obsługi programu. Swoja droga z samouczka chętnie bym skorzystał. mail: [email protected] Pozdrowienia.
VGT Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 M@ReK, zapoznaj się z regulaminem forum aby w przyszłości prawidłowo nazywać założone przez siebie wątki.
Rekomendowane odpowiedzi