lengel Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 Witam, oto efekt pracy ... nie jest moze najlepiej, ale dopiero startuje z v-rayem, czy to normalne ze taki obrazek renderuje sie 14 godzin ??? rozdzielczosc 900x1800 ... do tego dual athlon 1800, 1Gb ramu ... bede wdzieczny za wszelkie komentarze ewentualnie podpowiedzi. Pozdrawiam
AGmakonts Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 No ladnie chociarz strasznie ciasno i nad oswietleniem mogłeś troszke wiecej popracować
lengel Napisano 17 Marzec 2005 Autor Napisano 17 Marzec 2005 Ciasno ... bo to brytyjska lazienka, a tam sie strasznie ciasno projektuje i buduje ... swiatlo ... hmmm w projekcie byly dwa zrodla, poza tym chcialem zeby bylo jasno ... choc moglem faktycznie zagrac troche cieniem ... dzieki za komentarz
Leru Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 lengel -> zmień temat na zgodny z regulaminem i zapoznaj się z nim http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43
F'Uriel Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 ok, bardzo mala lazienka.. popatrzmy Twoja rura powinna byc dluzsza... (od umywalki oczywiscie :P ) Temu klopowi czegos brakuje Umywalka jest tez strasznie wysoko w porownaniu do tronu, chyba powinna byc bardziej niska albo kibelek troche wyzej. Reszta jest ok :D
Ferdkowaty Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 Fajna praca, bardzo mi sie podoba,ale wolał bym większą łazienkę:)
upsilon1 Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 rura od umywalki jest za krotka :) no i swiatelka na gorze, te dwa male kwadraciki. szczegolnie ten wyzej gornej krawedzi ujecia.. tam nic sie nie dzieje...a szkoda.. przydaloby sie kilka szczegolow ktore poprawilyby tamte czesc. ogolnie mi ise bardzo podoba :) sam mam mala lazieneczke :) a ta jest ok :)
Touch Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 Możesz powiedzieć jak uzyskałeś taki efekt, jakby "malowania"? Widzę takie pomieszanie efektu rysunkowego i rzeczywistego. Bardzo ciekawie się to prezentuje;] A Wy też nie macie się już czego czepiać jak długości rurki;p
Shahow Napisano 20 Marzec 2005 Napisano 20 Marzec 2005 Ten efekt malowania to raczej sampling fotonów, lub czegos innego. A gdzieniegdzie kolor textury daje takie złudzenie. Tak mi sie zdaje :)
lengel Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Napisano 21 Kwiecień 2005 Witam, dzięki za reakcję i komentarze. Łazienka jest mała, bo takie są wymagania klienta, a co do światła to faktycznie mogło być lepiej, źródła światła są w gipsowych rozetkach, natomiast render jest jasny bo publika tak lubi :). Co do efektu "malowania" to sam byłem zaskoczony efektem, szczerze powiem jest to dość przypadkowe. Wkrótce wrzuce ustawienia GI. Pozdrawiam
lengel Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Napisano 21 Kwiecień 2005 Witam, dzięki za reakcję i komentarze. Łazienka jest mała, bo takie są wymagania klienta, a co do światła to faktycznie mogło być lepiej, źródła światła są w gipsowych rozetkach, natomiast render jest jasny bo publika tak lubi :). Co do efektu "malowania" to sam byłem zaskoczony efektem, szczerze powiem jest to dość przypadkowe. Wkrótce wrzuce ustawienia GI. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi