GRIFI Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 Sprawa jest prosta chce dopieści tą oto niżej zamieszczoną felge i sie troche przy tym pouczyć jeszcze pare zmian zostanie wpraowadzonych ale to pozniej (otwory, znaczek) Pozdrawiam :D
GRIFI Napisano 17 Marzec 2005 Autor Napisano 17 Marzec 2005 Pytanie nr 1. jak zrobić taki materiał jak na orginale (ostatni załącznik).. przyznaje nie potrafie robić teksturek wiec prosze o instrukcje albo jakiś dobry tutorial :D I kolejne renderki
AGmakonts Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 zależy czym renderujesz jak vrayem to na ever motion jest pełno materiałow i pokaz siatke
GRIFI Napisano 17 Marzec 2005 Autor Napisano 17 Marzec 2005 AGmakonts >> V-ray ale nie wiem o co ci chodzi ;/ No i siateczki ale one marne marne... ;/ troch sie nababrało ;/
AGmakonts Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 Jeste taki servis evermotion.org tam jest wiele dobrych materiałów do zassania i chyba przesadziłeś z chamferem gdzie niegdzie zresztą jakość obrazków z siatką nie jest mistrowska więc miejscami mło widac ale pracuj dalej
GRIFI Napisano 17 Marzec 2005 Autor Napisano 17 Marzec 2005 no własnie nie wiem dlaczego ale wszędzie musiałem je nawrzucać bo wszystko masakrycznie sie rozlatywało... albo to moze ja coś nabroiłem... pod koniec oczyszcze troche siatke poza tym chce bardziej ją wygładzić (tzn felge)
Ferdkowaty Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 Bardzo fajna felga. Jezeli moge cię spytać Grifi, to jak zrobiłeś materiał na tą felgę.Ustawienia w szczególności. Z góry dzięki
GRIFI Napisano 17 Marzec 2005 Autor Napisano 17 Marzec 2005 Bardzo prosto >>>Anisotropic Specular 200 Glossiness 40 Anisotropy 60 Orientatnion 0 No i rozne rodzaje szarości + v-ray Tylko nie wiem czy ty przypadkiem nie pomyliłeś orginału z moją pracą bo ta ostatnia fota w 2 komentarzu to orginał ;]
GRIFI Napisano 17 Marzec 2005 Autor Napisano 17 Marzec 2005 Ferdkowaty>>> No więc pomyliłeś orginał z pracą a jak byś nie wiedział to moje pytanie jest jak zrobić taki materiał :D
Ferdkowaty Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 Dzieki za podpowiedź. No to sie pomylilem bo myslalem ze to zdjecie to render:) Ale plama, ale co tam kazdemu sie zdaza:). Dzieki za materiał Grifi.
pa6L0 Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 bardzo fajne wykonanie....jak tylko będe miał czas i sie nauczę wstwiać obrazki to też postaram się pokazać moją twórczość
WToreK Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Model troche rozmija sie z oryginalem, jak widac na zdjeciu ktore pokazales, ramiona felgi ladnie sie zlewaja z cala obrecze przy koncach, u Ciebie zas, raz ze nie ma tam zaokraglen, dwa, ze chyba u Ciebie te ramiona nawet nie dochadza do obreczy ( widac to dobrze w drugim poscie, drugi obrazek z lewej ). No i jest kanciato strasznie, daj meshsmooth na nia. Poza tym... ladna felge wybrales
GRIFI Napisano 18 Marzec 2005 Autor Napisano 18 Marzec 2005 pa6L0>> dzięki Wtorek >> wiem ze sie rozmija z orginałem ale jest to zamierzone cały korpus jest większy ewentualnie zastanawiałem sie nad tym łączeniem z obręczą ale to pozniej i jest na nią nałozony Mssmooth... illy >> wiem i tak chyba zostanie nie podoba mi sie to ze jest tyle dziur AGmakonts >> zaczełem od box bodajze >>>>Pytanie głowne jak zrobić taki materiał jak jest na orginale!!!! Dziękuje
AGmakonts Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 mówie że jeśli vrayem to zassij z http://www.evermotion.org baze materiałów (w free stuf)
WToreK Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 No jezeli jest na niej meshsmooth, to daj go wiecej ze tak powiem :D No chyba ze tak ma byc, widac brak wygladzania w otworach na sruby chocby, nie mowiac juz o tych wielkich kantach w laczeniach miedzy ramionami felgi. No ale mowie, moze tak wlasnie chcesz, to wtedy jest bomba ;]]]
GRIFI Napisano 18 Marzec 2005 Autor Napisano 18 Marzec 2005 A bedziesz taki miły i powiesz gdzie bo ja jakoś tego nie widze w download i takie co tam są na dole./?
WToreK Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 A sluze uprzejmie :) Te krawedzie na czerwono, to wlasnie uwazam za zbyt slabo zaokraglone. Pozdroofka Wybaczcie uzycie painta, ale jest 1:45 nie mam czasu odpalac czegos wyszukanego bardziej ;)
GRIFI Napisano 19 Marzec 2005 Autor Napisano 19 Marzec 2005 dobra pare poprawek >> tzn. wygładzenie :) tylko jeszcze martwi mnie ze dziwny odbłysk na ramionach tak w srodku ;/ nie wiem co to jest AGmakonts >> juz pamietam zaczełem modelowac on walca
WToreK Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 Ten odblysk wyglada dziwnie, moze masz w tym miejscu niezweldowane vertexy ? A tak w ogolnie to wlacz GI od razu bedzie platyczniej i ladniej wygladalo ;] Troche smieszne pare polygonow jest, w tym najwiekszym naliczylem 14 katow ;) (dazy sie raczej do 4 ;) ) Taka siatka nie daje pozniej dobrych efektow przy wygladzaniu, no ale to taki szczegol. Jakiego uzywasz maxa ?
GRIFI Napisano 19 Marzec 2005 Autor Napisano 19 Marzec 2005 max 7 no w sumie zostawiłem troche pustego bo nic sie z tym nie dzieje, no ale ja jestem początkujący wiec tak srednio znam zasady ;] GI tez jest wlączone ale low bo nie chciało mi sie czekać :D
GRIFI Napisano 22 Marzec 2005 Autor Napisano 22 Marzec 2005 ściągnełem sobie materiały z evermotion troche je poprzestawiałem no i rendering takiego małego pictura 640x480 35 min!! i GI very low ;/ no moze ktoś mi powie co da sie wyłączyć zeby szybciej sie renderowało no nie traciło na jakości I jak zlikwidować to błys na obręczy felgi (nie trudno go załuwazyć ;]) Moj komp 3,2 Ghz PIV 512 Mb wiec to chyba nie jest wina procka ;/
Rekomendowane odpowiedzi