Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

tej postaci chyba nie musze nikomu przedstawiać:] znam ją

na tyle dobrze ze rysowałem z pamięci....Jeszcze wtedy nie mialem tableta i mordowałem się z myszką

w corel draw 9 :] ...Czas: z tego co pamietam to siedziałem przy tym obrazku nie więcej niż 1h

Napisano

Zebym tak umiał rysować to bym nawet na lekcjach bazgrał a nie tylko na przerwach:) Masz talent i sproboj go wykorzystać.Powodzenia i pozdro

Napisano

Nie no kolesie sa poprostu swietni! Az dziw, ze tutaj tak pusto, jesli chodzi o komentarze - moze wystaw 'ekipe' na miniaturce, to wiecej osob sie zainteresuje, bo jest czym. Super!

Napisano
  • Autor

a mam takie pytanko....przeglądam te niki i podpisy i mnie zastanawia czy jest na tym forum jakaś kobieta?? bo jak na razie to chyba nie widziałem takowej żeby sie wypowiadała [ale to chyba tylko przez to że jestem tu dość nowy :) ]

Napisano

fajen...zroob jeszcze spidermana:) najlepiej w odcieniach szarosci jak ten pierwszy:p

a ten trzeci obrazek jakis taki nie ostry:|

a co do kobiet to jest jedna:)ktoora ja widzialem

Napisano
  • Autor

wiem że fuchikoma nie ostry:( ale nie mogłem inaczej posługiwac sie myszką:9..jakbym cienkimi liniami rysował [myszką] to by wyszło na szkic a nie na rysunek....jak będe miał czas to zabiore się za tablet i coś walne ....ale jak na razie czasu nie mam[matura..nowa :/ ...eh] :( ta szkoła to pozbawia nas wolności i szlifowania naszych umiejętnosci :/

Napisano
  • Autor

dodałem nowy szkic jest na górze ..mazałem go na wakacjach 2 lata temu z nudów ..bo byłem ze starymi nad morzem i straaaasznie się nudziłem

Napisano

Pomysł ,kompozycja, detale bardzo fajnie.

Lecz wszystko zbyt jednakowe w działaniu-jednolicie szare , brak pierwszego planu, nie stosujesz wszystkich chwytów , którymi można iluzyjnie pokazać przestrzeń - masz perspektywę zbieżną , brakuje perspektywy powietrznej czy wartościującej.

Ćwicz i tyle :)

Napisano
a mam takie pytanko....przeglądam te niki i podpisy i mnie zastanawia czy jest na tym forum jakaś kobieta?? bo jak na razie to chyba nie widziałem takowej żeby sie wypowiadała [ale to chyba tylko przez to że jestem tu dość nowy :) ]

jest :) dzisiaj się zalogowała ;)

Napisano

a co do rysunków... to staraj się działać bardziej plamą niż kreską ;)

Napisano

A jak bym Ci doradzil wlasnie wiecej kreski w rysunkach. Za bardzo to poroscierane, mdłe.

Napisano

zgodze się , że mdłe... więcej kontrastów , ale plamą ;)

Napisano

Jest dobrze!Sprobuj jednak z innymi miekkosciami olowkow (moze jakies 6b?) obrazki beda bardziej kontrastowe, bo tego mi troszke w nich brakuje...wlasnie i nie marnuj lekcji na sluchanie tylko rysuj! ;)

Napisano
  • Autor

nom jak na razie matura przedemną i mam czas tylko na słuchanie i życiem teorią...te szkice są w a4 i tylko w takim formacie mogłem rysować na przerwach na kolanie :( i uzywanie grubszego ołówka uniemożliwiło by mi rysowanie szczegułów:( ...ale i tak dziękuję za rady. Właśnie teraz staram się jak mam czas pracować właśnie nad perspektywą powietrzną,wartościują

cą[dość trudna dziedzina :/ ].Jak będe miał czas to postaram się wsadzić jeszcze obrazek jaki[NOWY, a nie stary jak to robiłem dotychczas:( ]

Napisano
  • Autor

asp w warszawie(grafika)

...boję się tylko rozmowy kwalifikacyjnej i pytań z wiedzy o sztyce ;( bo ja jestem lewy z historii nie mam pamieci dobrej:(

Napisano

daję tutaj jeszcze jeden szkic który wygrzebałem z czasów LO :) chyba z 2003 albo 2004 jak będę miał czas to go zapewne pokoloruję i dopracujęrotationofpb0oe.jpg

i jeszcze ten z 2002r wtedy uczyłem się perspektywy sam i wtedy jeszcze nie szła mi za dobrze myliły mi się linie zbiegowe itd. inspiracja kubą rozprówaczem:) rotationofpb25ev.jpg

Napisano

jesli chodzi o 1 to jestem zdecydowanie na tak...fajny szkicyk...w drugim jest juz gorzej...przesadziles z kreska..niby miało wyjsc łądnie ale do mnienie przemawia...nei lubie tego typu ''kolorwania'' :p...pozdro