danilo2 Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 Witam, ostatnio miałem pewien problem z softem i po przeinstalowaniu maxa napotkałem pewien problem. Otóż przed deinstalacją po naciśnięciu kółka w myszce (tak jakby 3-go przysisku) w vieweporcie mogłem przesuwać scenę, po reinstalacji natomiast po naciśnięciu tego przycisku nic się nie dzieje... :( Czy da się ustawić spowrotem tę właściwość?
VGT Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 customize -> preferences -> viewports -> middle button: pan/zoom Jednak ta opcja jest ustawiona domyślnie, jeśli nic nie mieszałeś, powinno działać. Instalowałeś jakieś dodatkowe stery do myszy? Jeśli tak, najprawdopodobniej, środkowy przycisk nie jest ustawiony na domyślne windowsowe 'middle button' tylko ma jakieś dodatkowe opcje od sterowników myszki.
sanki Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 jezeli instalowales sterowniki do myszki inne niz windowsowe, to sprawdz czy nie nadaly one trzeciemu klawiszowi jakiejs specjalnej funkcji, jezeli tak sie stalo to poszukaj w ustawieniach i zmien.
danilo2 Napisano 25 Marzec 2005 Autor Napisano 25 Marzec 2005 aż wstyd się przyznać, że nie zauważyłem, że w moich sterownikach była taka opcja.... Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi