Napisano 25 Marzec 200520 l Witam !! Obrazu przejdę do tematu: Ostatnio ściągnąłem sobie model xxx (3ds). I chciałem zamienić go na max (aby nie był 3ds). Proszę o pomoc. Czy są jakieś do tego programy ?? ******Proszę nie pisać w tym wątku np. O spamer wrócił czy coś takiego... Bo tylko chciałem się o to zapytać i nie chcę się kłócić aby nie robić na forum tzw. Gówna. :( ****** Jeśli do złego działu wrzuciłem ten post to bardzo przepraszam… ...Bardzo mi się podoba nowa szata strony max3d.pl... :) Pozdrawiam :) :p :p
Napisano 25 Marzec 200520 l funcja import w maxie z reguły załatwia sprawę. klikasz na import zaznaczasz format pliku .3ds, znajdujesz plik i BOOM masz scenkę
Napisano 25 Marzec 200520 l hmm jeszcze nie widzialem translatore do tego ... no ale jesli chcesz plik maxa to znaczy ze posiadasz maxa a jesli posiadasz maxa to znaczy ze mozesz otworzyc 3ds ;] mozesz zobaczyc w programie poly trans (czy jakos tak) ... to translator formatow 3d ale nie recze ze tam bedzie zapis do maxa ... z reszta po co ;]
Napisano 25 Marzec 200520 l Autor Przepraszam że tak pisze post pod postem ale mam jeszcze jedno pytanie a jak otworzyć LWO i DOF ?? bo przez import się nie da :( ...
Napisano 25 Marzec 200520 l Autor Zobacz sobie tą strone http://dmi.chez.tiscali.fr/models1b.html tam jest bardzo dużo BAJERANCKICH modeli za free ale sa one LWO
Napisano 26 Marzec 200520 l CtrlView otwiera i zapisuje Lightweave Object jak i wiele innych formatów. Należy tylko pamiętac że Lightweave zapisuje modele jako referencje. A co do konwertowania z 3ds do max jako osobny programik to jest to niemożliwe bo descreet pilnuje dokumentacji i robi wszystko aby nie wyciekły:D nikt na swiecie nie napisał w swoim programie obsługi .max chyba że sie myle:> napewno jest wiekszym kur***** co 3ds:|