Napisano 30 Marzec 200520 l no więc mam taki problem: Miałem nV FX 5200 128 MB z biosem 4.34.20.16.17 i wrzuciłem nowszy bios 4.34.20.75.00. Problem się pojawił po wyświetleniu komunikatu o poprawnym upgradzie biosu a mianowicie od teraz mam karte z 64 MB pamięci i nie wiem co mam zrobic?? próbowałem wrzucic inne biosy (......56.51, ........21.06) i niestety nie chce go zflashować. Może ktoś coś doradzi?? aha nie ma na sieci tego biosu który miałem "orYginalnie" wrzucony w karte gdy ją kupiłem. peace
Napisano 30 Marzec 200520 l hmmm... co za problem? ściagnij sobie - referencyjny od nvidi - do twojej karty - musisz mieć taki bios jak karte czyli np. 5200 128 (128 bit) rozumiesz...? musi odpowiadać paramentrom twojej karty... a pozatym w takich kartach nie zmienia się biosu... :P - bo to nic nie pomaga - swoją drogą jestem zdziwiony że 5200 mogą mieć zmieniane biosy... bo nvidia zawsze w swoich "najgorszych" kartach nie dawała takiej opcji... był nie programowalny bios.
Napisano 30 Marzec 200520 l Autor no więc bios ściągnąłem z http://whitebunny.demon.nl/hardware/chipset_nvidia.html i mam prosbe: jak masz link do innych biosów to wrzuć. tnx peace
Napisano 6 Kwiecień 200520 l Autor a może mi ktoś powiedziec gdzie znajde ten bios o którym mówił enzo?? bylem na stronce nVidii i nie ma tam a pozatym w FAQ przeczytałem że nie nie mają biosów i że się tych kart nie flashuje (hehehe szkoda że dopiero teraz to przeczytałem=) plizko dajcie jakiegoś linka chyba że ktoś ma pliczek (wersja z końcówka 16.17) do wrzućcie na ftp albo do mnie na maila [email protected] peace