Napisano 9 Maj 200321 l Zrobiłem sobie pomieszczenie,4 białe ściany i biały sufit oraz czerwonę podłoge. Przez okno wpada światło słoneczne i tutaj jest problem bo światło niby jest białe ale po odbiciu od podłogi staje się czerwone i skutek jest taki, że ściany zamiasta białe również są czerwone. Jak to zmienić może w ustawieniach materiału tylko gdzie.
Napisano 10 Maj 200321 l sprawa jest bardzo prosta... daj scianom białym kolor diffuse na czarny, i w lumiscin czy tam jakoś tak w kazdym razie samoswiecenie mape typu fallof shadow and light i bedzie sprawa załatwiona
Napisano 10 Maj 200321 l a ja bym ci polecil material brazil utilitiy.Wrzucasz go na ten czerwony (z zachowaniem go ofkoz) i pozniej mozesz dowoli bawic sie kolorkami jakie beda powstawaly przy uzyciu GI.
Napisano 10 Maj 200321 l Autor Dzięki Panowie. P.S. Kreska jak byś mógł jeszcze powiedzieć jak zmieniać te kolory bo brazila używam od jakichś 2 dni i jestem kompletnie zielony.
Napisano 10 Maj 200321 l jak juz bedziesz w materiale brazil utility to tam masz takie okienko GI Parameters. W Generate (send) odhaczasz Material i umieszczasz tam jakis, najlepiej bialy material (moze byc ten ze sciany) no i w Filter zmnieniasz kolor na jaki Ci odpowiada (mozesz ustawic intensywnosc itepe).