Gość _Kreska_ Napisano 4 Kwiecień 2005 Napisano 4 Kwiecień 2005 witam, mam takie pytanie, czy ktos wie gdzie (a jak tak czy moze zechcialby podzielic sie wiedza:D) mozna dowiedziec sie czegos o tworzeniu tapet do komorek Moze ktos orientuje sie jak zabrac sie za cos takiego? Jakiego oprogramowania uzyc, jakich formatow itepe??
_michal Napisano 4 Kwiecień 2005 Napisano 4 Kwiecień 2005 eee... Nie wiem jak inne, ale mój siemens C-65 wciąga wszystkie obrazki jak leci, jpg, gif (też animowane), byle do 130x130 px... Wystarczy nawet w Irfan view obrazek dociąć i po kabelku, przez waper.org albo skrzynką mmsową...
Gość _Kreska_ Napisano 4 Kwiecień 2005 Napisano 4 Kwiecień 2005 ooo, nie wiedzialem ze to takie proste, dzieki wielkie!
leander Napisano 4 Kwiecień 2005 Napisano 4 Kwiecień 2005 Jak ostatnio robilem serie tapet wymagane byly formaty 96x46 px 96x65 101x64 101x80 128x128 128x160 130x130 132x176 176x208 Jesli to grafiki z mala iloscia kolorow to gif, jesli zdjecia to zdecydowanie jpg. Najlepiej kompresuje Macromedia Fireworks.
_michal Napisano 4 Kwiecień 2005 Napisano 4 Kwiecień 2005 Jeszcze dodam że z telefonami to jest różnie... Spotkałem się z fotką (.jpg) która się bez problemu otworzyła na moim Siemensie, na jakimś Sony-Ericssonie też, ale na Sagemie My X5-2 już nie... Nie wiem jaki peroblem był, nie doszedłem. Z inną z kolei były inne problemy (to znaczy inna kombinacja telefonów, tu się wyświetla, tam nie). Ogólnie komórki to głupie urządzenia są ;) podobnie jak komputery hehe.
Gość _Kreska_ Napisano 4 Kwiecień 2005 Napisano 4 Kwiecień 2005 dzieki Leander za serie rozdzialek, pewno sie przydadza. Najpierw sprobuje porobic cos na siemensa st60. A co do tych problemow z otwieraniem to moze po prostu kwestia wyswietlacza? Czy moze softu na jakim to leci aparat?? No nie wiem, moze jednak mozna to jakos wytlumaczyc? A jak zrobie tapetke w liczbie kolorow np 16,7mln zamiast 65k ktore obsluguje aparat? Telefon sam przekonweruje ten obraz do 65k czy sie po prostu nie da zaladowc/nie wyswietli sie nic??
Gość _Kreska_ Napisano 29 Kwiecień 2005 Napisano 29 Kwiecień 2005 a probowal moze ktos kiedys podlaczyc do kompa st60 i korzystac z smart toola v1.91? Bo u mnie komp widzi telefon tylko przez chwilke, tj przez ten moment w ktorym dotkne przyciskow (tak jakbym chcial zadzwonic) a pozniej traci polaczenie. Gdzie moze twic problem? w oprogramowaniu, kabelku czy moze cos trzeba w fonie przestawic? Plissss help me, bo juz sie kompletnie pogubliem w tym wszystkim.
Rekomendowane odpowiedzi