HEKTOR Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 Witam!. Pierwszy raz wykonuje grafikę 2D. Jest to moja pierwsza praca, dlatego proszę o wyrozumiałość. Talent do malowania mam taki, że nie umiem nawet ołówkiem namalować prostej kreski. Chciałem namalować surrealistycznego pieska :). Ale wyszła raczej z tego plama tłuszczu. Pozdrawiam!.
Tajemniczy_pan Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 jak na pierwszą prace, to naprawde dobrze. Widać że orientujesz się w światłach i cieniech. Ale proponuje zmienić pędzel na bardziej twardy, nie będzie sie wtedy tak rozlewać i tło nieprzemyślene trochę.
HEKTOR Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 Mam do was pytanko, jakie pasowało by tło ?. A może bez niego jest dobrze?. Nie będę umiał zrobić jakiegoś widoku za tło, został mi tylko jakiś kolor, albo coś takiego. Tylko jaka kolorystyka ?. Dziękuję i Pozdrawiam!.
pa6L0 Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 hmm..jakas trawka z drzewkiem w oddali chociaż lub na tle domku czyli w tle była by ściana domq z desek albo czegoś podobnego...ten piesek jest ok ale jest rozmyty ..musisz cierpliwie popracować nad futerkiem cienkimi pędzelkami...w tutorialach chyba jest jak rysować futro.....jak się rysuje na pc to można obrazek przyblizyć i powoli mozolnie dopieszczać szczegułami obrazek..POWODZENIA :)
Ka21k Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Ja uwazam ze piesek moze byc tak rozmyty pod warunkiem ze na pierwszym planie widac bedzie jakas soczysta kosc dla tego pieska. Wyraz pyska bedzie wtedy pasowal do sytuacji :D Pozdrawiam.
Tajemniczy_pan Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 no ja mam inne zdanie- tak jak powiedziałem rysuj twardym pędzelem z dużym opacity(najlepiej 100%). Futerko i tym podobne zależy już od tego czego chcesz uzyskjać, tutaj jest moim zdaniem zbędne. Tło powinno być konkretne i także mniej rozmyte.
oizo Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 jak dal mnie troszke takie jakies rozmyte ;/ ale ogole jak na 1 czy 2 prace to jest napravde dobrze ;] szczeze mowiac ja tak pevnie bym nie umial :P i wogole by to nie przypominalo psa ;] powodzenia pozdro
pa6L0 Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 mozesz tez zrobić samą głowe i zbliżenie na nochal psa i nosek zrobić pełny szczegułów a reszte postaci im coraz dalej od widza tym bardziej rozmyta :] w ten sposób nie będzie miejsca na tło:]
Rekomendowane odpowiedzi