Napisano 6 Kwiecień 200520 l Witam renderek wykonany brazilem użyte jedno światło z zewnątrz area jedno omni w środku i sky light HDRI. Pytanko jak zrobić ciekawe tło na zewnątrz ?jak ustawić te HDRI? coś nie mogę sobie z tym poradzić .Co byście jeszcze zmienili w tej wizualizacji? pozdrawiam i czekam na propozycje
Napisano 6 Kwiecień 200520 l hmm.. narzuca sie od razu pare rzeczy.. np. na podstawce od stolika nie ma jakiegokolwiek cienia. Lampa na suficie jest jakby wycietym otworem w calym obrazie :D .. noi oczywiscie to tlo za oknem jest niezbyt.. acha i chcialbym zauwazyc, ze ta kanapa na koncach jest zbyt idealnie kanciasta.. w rzeczywistoscie nic nie jest tak idealnie ciete :P ale ogolnie praca ladna :)
Napisano 7 Kwiecień 200520 l Co ja bym zrobił: nie zapalałbym lampy jeżeli za oknem jest jasno. Albo jedno albo drugie. Kanapa zbyt kanciasta. Tło za oknem bym zmienił, nie musisz dawać hdri. Nic to tobie nie zmieni w tej scenie. Tło bym dał bardziej jasne. Inaczej bym skadrował i ustawił kamere-z poziomu człowieka. Teraz jest za wysoko. Podłoga za mocno odbija.
Napisano 7 Kwiecień 200520 l Siwy: jezeli to jest podloga z marmuru.. to odblask jest bardzo ladny.. jednak.. raczej w domu mieszkalnym malo kto ma podloge z takiego typu materialu.. :/ wole parkiet :D
Napisano 7 Kwiecień 200520 l Jeżeli to jest marmur to mocno polerowany, i tak wydaje mi się że za mocno odbija. Powinny też być widoczne łączenia płyt, bo przecież w jednym kawałku tego nie położyli.
Napisano 7 Kwiecień 200520 l Autor podłoga to marmur . a jeżeli chodzi o tło za oknem to powiecie jak ustawić realistyczne tło? tak sobie myślę może wsadzić za okno boxa i nałożyć na niego texture ale to chyba wyjdzie kicha .jak myślicie ?
Napisano 7 Kwiecień 200520 l Z boxem byłoby ok, lepiej daj plane. Po nałożeniu mapy podkręć troche self ilumination, możesz troche dać blur w opcjach obrazka.
Napisano 7 Kwiecień 200520 l jezeli to marmur to spoko.. material moze byc.. jednak dodaj te laczenia plyt.. masz jeden defekt przy prawej czesci sofy.. dolny rog.. jest jakies zalamanie - co to jest? A jezeli chodzi o tlo.. to rob wedle wskazowek Siwego :)
Napisano 7 Kwiecień 200520 l podloga za bardzo odbija.. a co do tla to hdri nie bedzie ladnie wygladalo bo kazde jest w jakims stopniu rozmazane i samo z siebie wyglada brzydko, lepiej wrzuc jakies zdjecie :D