Robertus Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 Na wstepie przeparaszam jesli zly dzial.... Wiec jak w temacie, mam tlo (zdjecie) w ktore chce wkomponowac modelik. W tym przypadku bedzie to samochód. Wyznaczylem juz linie perspektywy , ustawilem glowne swiatlo zgodnie z tym na zdjeciu , cienie także ukierunkowane zgodnie z padaniem swiatla na zdjeciu. Problem chyba mam powszechny , czyli mala integracja z tlem. Niestety widac montaż. Jesli macie jakies sugestie , doswiadczenia to podzielcie sie nimi. Linki do tutoriali itp. itd. Jakich swiatel (GI , skylight, a moze nie trzeba) , materiałow uzywacie. Moze jakies triki w photoshopie (ziarno) sam niewiem. Ogolnie w shopce skladam moje proby a model renderuje z alpha. Z przyczyn odemnie niezaleznych niemoge zamiescic grafik.
siwy Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 Pobaw się tonacjami kolorów-variations, suwaki color balance i inne. Dokładnie poprzycinaj krawędzie lekko rozmywając brzegi. Możesz spróbować oświetlić swoją scenka z maxa mapą hdri zdjęcia w które chcesz wkleić model.
Robertus Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 Dzieki, HDRI oczywiscie mam. Widze ze sporo jednak pracy czeka mnie w shopie. Dzieki za rady , spróbuje w 2D
Rekomendowane odpowiedzi