kuba333 Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Chciałbym Wam zadać parę (2) pytań: 1. Jakiego używasz enginu do gier (tylko darmowe)? 2. W jakim języku piszesz grę? P.S. Ja używam TrueVision, język VB, później przepiszę na C++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba333 Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Czemu nikt nie odpowiada :(? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 hmm... moze dlatego ze nikt nie robi gry? o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Buzruje kozystaja z Torque Game Engine a wiecej to nei powiem bo jestem grafikiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaggeM Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Bo to chyba temat nie na to forum...wejdz na forum dla programistow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toshio Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 1. Ja (my) tworzymy własny engine. Słyszałem, że dobry jest także Ogre no i ten Torque. Sprawdzałem je w akcji i chodź te enginy mają sporo błędów to bardzo dobrze się nadają do pracy przy grach amatorskich. 2. Gre z reguły pisze się pod C++. Jest to najlepsze środowisko programowania. Nie polecam Basica bo jest to całkiem odrębny język niż to co prezentuje C++. Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej o programowaniu gier zapraszam na: http://www.warsztat.prv.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość WojciechZ Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Polecam CrystalSpace 3D!! Rewelacyjny engine i darmowy!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi