Gość jermol Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 Mam pewien problem z wykonaniem tutoriali 3ds maxa, a mianowicie tego z jablkiem( trzeci chyba). Po zrobieniu jablka i convert to editable mesh, nie moge zaznaczyc wiecej niz 1 punktu do edycji. Jaki moze byc powod? Prosze o nie wysmiewanie mnie, jestem tylko przyglupim noobkiem ;)
Marcin Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 chodiz ci o zaznaczanie wertexów ? tych kropek malych ? ;] ale zaznaczasz przeciągając obszar zaznaczenia czy klikasz na poszczegolne wertexy ? zeby dodac cos to zaznaczenia to tak jal z folderami w windowsie dodajesz trzymając klawisz ctrl
Gość jermol Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 no wlasnie tak zaznaczam, a za kazdym razem zaznacza tylko 1 punkt. Probowalem i windowsowo i z ctrl
streaker Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 1. Masz uszkodzony ctrl na klawiaturze :] 2. Pozostale wertexy znajdują sie po innej stronie obiektu (nie od strony z ktorej patrzymy) i masz włączoną opcję ignore backfacing
Gość jermol Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 1. ctrl dziala ;) 2. no akurat to mam wylaczone problem pozostaje nierozwiazany :S
Rekomendowane odpowiedzi