Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jestem poczatkujacy i mam pytanko :)

jak robie animacje to animacja jest takjakby z okna perspektive a jak zrobic zeby animacja zostala przeprowadzona na obrazku po renderowaniu ?

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 879
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mozesz jasniej napisac? nie kumam o czym piszesz, moze spiacy juz jestem.

Jak to: "animacja jest takjakby z okna perspektive a jak zrobic zeby animacja zostala przeprowadzona na obrazku po renderowaniu ?"?

Napisano

nie wiem czy dobrze rozumiem ale wydaje mi sie ze wiem o co Ci moze chodzic-w dzbanuszku z okienkiem(render) ustawiasz np. active time segment na dole okna rzut z ktorego chcesz renderowac(np. prespective ale lepiej wstawic kamere do sceny)i format do jakiego chcesz miec wynikowy plik

Napisano

CFC. chyba chodzi o to, że chcesz wyrenderować animacje na wykonanym poprzednio renderze... Musisz w Enverotment... (albo jakoś tak) wprowadzic materiał Bitmape i wskazać klip albo obrazek który ma bycwyświetlany w tle podczas renderowania animacji. ale osobiscie polecam renderowac z alfakanałem, i w jakims programie do montażu składac wszystko do kupy ;)

Pozdrawiam

Napisano

wchodzisz ma taki obraz z kwadratem przy dzbanku tam ustawiasz wszytko gdzie sie ma zrenderować i wogóle wszystko jakdlugo matrwac przyznam sie ze nie lubie renderowac zbyt zkomplikowanych animacji za dlugo zajumuje to czasu :(

Napisano

ano juz znalazlem odp chodzilo o "renderowanie animacji" , jak np obracalem sobie kamera wokol szescianu to ten szescian nie byl po renderze (np nie lsnial :P) a chcialem zeby lsnial jak kamerka lata wokol :) kurcze sam nie umiem tego wytlumaczyc :P sorx za problemy pzdr

ah a nie znacie moze jakis stron z tutkami takich o tworzeniu czegos od podstaw (tu jest taki tutek o szklanym stole to cos podobnego) dziex ... :P