Napisano 13 Maj 200321 l Czy mogli byście rozwiązać mój problem? Otóż używam Brazil\'a v1.0 i gdy daje opacity to przy skylight i fotonach pokazują się dziwne kropki tak jakbym dał efekt grain. Próbowałem to robić na różne sposoby tzn. z zastosowaniem blend i composite. Jest wogóle możliwe uzyskanie \"ładnego\" opacity (np. do textury liścia)? Aha, zamieszczam tu screena pokazujacego mój problem... 2 pierwsze obiekty mają mape standard z opacity i bez, natomiast 2 następne to MTL (carpaint) z góry wielkie dzieki z pomoc
Napisano 14 Maj 200321 l Autor Karawan to nic nie daje... Już sam nie wiem co mam z tym zrobić, bede musiał na maxowego rendera się przerzucić:( czego bardzo bym nie chciał czy potrafi ktos rozwiązać mój problem???
Napisano 15 Maj 200321 l mysle ze Alex... ma racje.. ladnie brzmi..:) ale sie ten dzial nagle rozbrykal :)
Napisano 15 Maj 200321 l Autor Alex to nic nie daje... Zamiast przezroczystych miejsc otrzymuje luminujące... Macie jakieś inne pomysły? ps. mogli byście mi podrzucić scenke (.max) z \"ładnym\" przezroczem (np. na mat. liścia) Fotoas \"mistrzu\" może ty coś skrobniesz :P z góry thx [email protected]
Napisano 16 Maj 200321 l podeslij mi ta scenke bo ja jakos nie bardzo kumam ten problem mysle ze tu o co innego chodzi ale z tego co napisales nie kumam wogole to dzis nic nie kumam pozdro fotoas
Napisano 17 Maj 200321 l Może się nie znam ;) ale próbowałeś zmieniać parametry Transparency???? Jak dla mnie to powinno pomóc, a jak ustawisz IOR na 1 to nie będzie załamywało światła i będziesz miał przezroczyste obiekty... ...no, ale jak jush moowilem, moze sie nie znam :)
Napisano 21 Maj 200321 l Autor Kurcze ta matura nie daje odetchnąć... Mati: Próbowałem tego... można powiedzieć że niemal wszyskiego :P Fotoas: jutro horror się skończy czyt.matura (a może zacznie, kto wie ???) i coś podrzuce ci na majla... Tak pozatym to niewiem czego nie zrozumiałeś chodzi mi o uzyskanie np. textury liścia a uzyskuje to co widać wyżej... Pozdrawiam all