Napisano 16 Kwiecień 200519 l zrobiłem juz postać w szacie tylko jak teraz chce, aby ta szata poruszała się to biore na auto Key wstawiam klucze i przesuwam Meshe szaty... Tylko że to nic nie daje... Z góry dzianks
Napisano 16 Kwiecień 200519 l eeee. nie za bardzo chwytam... jaki soft? mayka czy max? z tego co pamięam to w maxie można animowac wertexy ale tylko wtedy kiedy nie ma nad Editeable mesh stosu modyfikatorów... sswoją drogątroche dziwny sposób animacji szmat mając do dysposycji reactora i pluginy do szmat... W majce w ogóle tworzysz czatę jako materiał i finał.. Byte
Napisano 16 Kwiecień 200519 l Autor robiłem w maxie i nie używałem żadnych pluginów... stworzyłem dolną część szaty za pomocą cylindra i z modelowałem za pomocą edit mesh, a górną część zrobiłem ze splajnów i użyłem: surface, mesh smoth i edit mesh
Napisano 16 Kwiecień 200519 l Twoj problem najprosciej jest rozwiazac symulacja materialu. Poszukaj w helpie 3dsmax hasla "reactor"i "cloth", jesli masz 3Dsmax 7.5 to polecam zaczac od hasla "ClothFX" w helpie lub w additional help.
Napisano 16 Kwiecień 200519 l jesli jest dobrze zrobiona mozna na nia nalozyc cloth fx i on zasymuluje odpowiednio jednak musisz miec niezly sprzet...
Napisano 16 Kwiecień 200519 l Autor no to sa moje parametry: 3 GHZ P4 RAM 512 GeForce FX 5600 Ale skąd mam wziąść "cloth fx", to jest modyfikator ?
Napisano 16 Kwiecień 200519 l jesli masz subskrybcie to asz taki modyfikator-jesli nie musisz zakupic plugin cloth fx-moim zdaniem jest lepszy duzo od reactora
Napisano 16 Kwiecień 200519 l Autor dzięki już działa :) skorzystałem z modyfikatora reactor (narazie zbieram kase na nowego geforce więc niemoge zakupić cloth'a)