Mergan Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 zrobiłem juz postać w szacie tylko jak teraz chce, aby ta szata poruszała się to biore na auto Key wstawiam klucze i przesuwam Meshe szaty... Tylko że to nic nie daje... Z góry dzianks
asblaze Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 eeee. nie za bardzo chwytam... jaki soft? mayka czy max? z tego co pamięam to w maxie można animowac wertexy ale tylko wtedy kiedy nie ma nad Editeable mesh stosu modyfikatorów... sswoją drogątroche dziwny sposób animacji szmat mając do dysposycji reactora i pluginy do szmat... W majce w ogóle tworzysz czatę jako materiał i finał.. Byte
Mergan Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Napisano 16 Kwiecień 2005 robiłem w maxie i nie używałem żadnych pluginów... stworzyłem dolną część szaty za pomocą cylindra i z modelowałem za pomocą edit mesh, a górną część zrobiłem ze splajnów i użyłem: surface, mesh smoth i edit mesh
Mergan Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Napisano 16 Kwiecień 2005 jesteście tam ??? nie ma żadnego sposobu na mój probelm ? :(
Tesaurus Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 Twoj problem najprosciej jest rozwiazac symulacja materialu. Poszukaj w helpie 3dsmax hasla "reactor"i "cloth", jesli masz 3Dsmax 7.5 to polecam zaczac od hasla "ClothFX" w helpie lub w additional help.
Mergan Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Napisano 16 Kwiecień 2005 ale to oznacza że będe musiał od nowa zrobić tą szate ?
Tomek Kosiorek Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 jesli jest dobrze zrobiona mozna na nia nalozyc cloth fx i on zasymuluje odpowiednio jednak musisz miec niezly sprzet...
Mergan Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Napisano 16 Kwiecień 2005 no to sa moje parametry: 3 GHZ P4 RAM 512 GeForce FX 5600 Ale skąd mam wziąść "cloth fx", to jest modyfikator ?
Tomek Kosiorek Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 jesli masz subskrybcie to asz taki modyfikator-jesli nie musisz zakupic plugin cloth fx-moim zdaniem jest lepszy duzo od reactora
Mergan Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Napisano 16 Kwiecień 2005 dzięki już działa :) skorzystałem z modyfikatora reactor (narazie zbieram kase na nowego geforce więc niemoge zakupić cloth'a)
Rekomendowane odpowiedzi