Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.......Mam pytanie jak mozna zrobic zarowke?Ja robowalem przez line obrocilem zrobila sie ladna zarowka .....Dodalem do srodka swiatlo, a zarowka miala texture przenikalna(przezroczysta) ....I nici swiatla jak nie bylo tak i nie ma.....Posze o pomoc...

pozdrawaim

rydz

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jesli cię dobrze zrozumiałem i jeśli to jeszcze aktualne spróbuj zaznaczyć 2sided w materiale

to znaczy chcesz widzieć żarówkę :)

Dodaj kilka światel jakś lens lub do żarówki możesz przypisz glowa i powinnobyć ok.

Napisano

ja bym dla swiatla zrobil exlude zeby nie oswietlalo zarowki bo po co a material zarowki dal samoswiecacy zeby byla jasna no i pewnie glow jak wyzej

Napisano

Fajnie wygląda glow, na samym żarniku żarówki (chyba tak się to nazywa), wtedy materiał prawie całkiem przeźroczysty i gotowe. Inna sprawa, jeśli robisz żarówke matową. Wtedy glow trzeba dać na całą bańkę. Na mojej stronie masz żarówkę, taką przeźroczystą, to możesz zobaczyć efekt:)

Napisano
  • Autor

Pewie ze aktuakne :D Dziekuje za wszystkie propozycje......juz myslem ze nikt nie odezwie sie :>...To teraz mnie w domq czeka nazla zabawa (czy az tak duzo to nie :P) Chocicasz kadza proba bedzie troche trwala ale przetrwam ;p Za jakis czas sie odezwe.Thx jeszcze raz.

pozdrawiam

rydz