Napisano 20 Kwiecień 200520 l Witam ! Jestem początkującym "grafikiem 3d", kilka razy instalowalem juz 3ds maxa( w wersji 5) i wszystko bylo w porządku teraz nie jest: mianowicie w material editorze w mtlLibrary nie ma ani jednego materiału(próbowałem wszystkiego).. Czy może ktoś kiedyś spotkał się z podobnym problemem? Prosiłbym też o jakieś linki do stron, na których mogę znaleźć jakieś ciekawe tekstury...
Napisano 21 Kwiecień 200520 l ee..a zainstalowałes sample ?? bo w 3d studio 6 instalije się osobno....
Napisano 21 Kwiecień 200520 l texturki: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=1466 a co do twojego problemy to moze poprostu przy instalacji nie moze skopiowac i omija to.
Napisano 21 Kwiecień 200520 l Tak jak instalowalem 3dsa odpalalem setup.exe bezpośrednio z katalogu z 3dsem nie zauważyłem, że jest też katalog z insalatorem sampli... Dzięki bardzo, sam chyba bym na to nie wpadł. I jeszcze pytanie: czy używacie tych standardowych tekstur czy raczej kupionych/sciagnietych z neta ?
Napisano 21 Kwiecień 200520 l Ze standardowych można sporo wydusić, ale jak chcesz być oryginalny to załatw sobie własne. Możesz robić zdjecia cyfrówką i po obrobieniu użyć jako tekstury.
Napisano 21 Kwiecień 200520 l kiedy tylko można używam proceduralek :P a jesli innych to raczej standardowe...a jak już będe miał tablet to będę se rysował :P