Napisano 22 Kwiecień 200519 l Siema chciałem was prosic o pomoc. Chce zrobic animacje w pliku avi, na ktorej mam wymodelowanego ludka z gry ktory sie rusza ale chcialem te animacje po zrenderowaniu nalozyc na inny avik czyli musze jakos zrobic przezroczyste tło i niewiem jak prosze o pomoc!!
Napisano 22 Kwiecień 200519 l Ja bym na twoim miejscu zaczał od search'a, ale ok; jest miliard metod: -jesli dysponujesz tylko czystym maxem to view->viewport backround->files, lub utwórz plane'a i nadaj mu teksture tła którego użyjesz, w drugim wypadku masz wiecej kontroli nad efektem finalnym. -jesli dysponujesz softem typu combustion/afx/premiere czy innymi sluzacymi do kompozajtu, wyrenderuj swojego ludka do sekwencji targi z kanalem alfa, lub w render elements wyrenderuj osobno animacje z czystym kanalem alfa. wszystko zmontuj w w.w sofcie... To chyba najprostsze metody, powodzenia :)
Napisano 25 Kwiecień 200519 l Odsyłam do: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=15050 Aviki No compression posiadają kanał Alpha (Opisywane jako Milion of color + albo RGB+alpha). Ostatecznie możesz wypluc do .mov on tez ma alpha'e.